Certificare ISO 8124

Scris de Advisor pe May 11th, 2010 in Standarde

Certificare ISO 8124-4:2010 – Siguranta jucariilor

ISO (Organizatia Internationala de Standardizare) a publicat recent doua standarde referitoare la siguranta jucariilor si minimizarea riscurilor de accidentare la copii:

ISO 8124-4:2010, Siguranta jucariilor – Partea 4: Leagane, tobogane si jucarii similare pentru interior si exterior, cu utilizare casnica

si

ISO 8124-3:2010, Siguranta jucariilor – Partea 3: Desprinderea subansamblurilor

“Temerile legate de siguranta jucariilor au cunoscut o crestere accelerata in ultimii ani, avand ca rezultat o multitudine de retrageri de produse neconforme”

a declarat Christian Wettemberg, presedinte al comitetului tehnic ISO responsabil pentru dezvoltarea standardelor.

“ISO 8124 este un standard de siguranta vital si utilizarea sa poate reduce riscul de accidentare, poate minimiza aparitia unui pericol in utilizare sau micsora gravitatea unei raniri. Speram ca toate categoriile de producatori de jucarii din intreaga lume sa realizeze importanta standardului ISO 8124. Siguranta copiilor nostri depinde de acesta!”

Intr-un efort continuu de a intari siguranta jucariilor, comitetul tehnic ISO / TC 181 Siguranta jucariilor, a actualizat si imbunatatit, de asemenea, primele doua parti din cadrul seriei de standarde: Partea 1: Aspecte legate de siguranta cu privire la proprietatile fizice si mecanice, in 2009 si partea 2: Inflamabilitate, in 2007.

Potrivit presedintelui comitetului tehnic, este de asteptat ca seria ISO 8124 sa se extinda in viitorul apropiat cu adaugarea a trei parti complet noi.

Acestea includ informatii cu privire la:
• Concentratia totala de anumite elemente chimice din compozitia jucariilor
• Determinarea ftalatilor din compozitia materialelor plastifiate
• Aplicarea manuala a culorilor de desen.

ISO 8124-3:2010, Siguranta jucariilor – Partea 3: Desprinderea subansamblurilor si ISO 8124-4:2010, Siguranta jucariilor – Partea 4: Leagane, tobogane si jucarii similare pentru interior si exterior, cu utilizare casnica, sunt disponibile la institutele nationale membre ISO (Asociatia de Standardizare din Romania, in tara noastra) sau pot fi obtinute direct de la secretariatul central ISO, la preturile de 106 si respectiv 158 franci elvetieni. (www.iso.org)

Tags: