Certificare ISO 27001 obtinuta de Fidelity Bank

Scris de Advisor pe November 21st, 2011 in Stiri

Fidelity Bank se alatura bancilor din Africa de Vest certificate ISO 27001 pentru securitatea informatiei

16 noiembrie 2011. Fidelity Bank Plc a devenit cea de-a treia institutie financiara din regiunea africana de sub Sahara care obtine certificatul de inregistrare ISO 27001 :  2005. FirstBank of Nigeria Plc si Bank of Ghana erau singurele doua banci care detineau aceasta certificare in regiune.

Certificarea ISO 27001: 2005 se acorda organizatiilor care aplica cele mai inalte standarde in domeniul securitatii informatiei. Ea serveste ca o garantie ca legile si reglementarile relevante sunt indeplinite de banca la fiecare tranzactie pe care o efectueaza.

Certificatul ISO 27001 ofera un plus de credibilitate, incredere si eficienta in serviciile bancii si da asigurari despre faptul ca banca se incadreaza in sfera celor mai importante afaceri internationale in care integritatea reprezinta un bun de valoare.

Comentand pe marginea evenimentului care a avut loc in Lagos, fosta capitala a Nigeriei, directorul general al Fidelity Bank, dl Reginald Ihejiahi, a spus ca aceasta certificare va ajuta banca sa puna la dispozitia clientilor sai mai multe servicii de calitate. El a precizat ca datele si toate celelalte informatii apartinand clientilor sunt acum mai sigure si mai protejate.

Ijejiahi a spus ca toti clientii bancii vor beneficia de servicii imbunatatite ca urmare a faptului ca banca a devenit cea de-a treia institutie certificata ISO din regiunea vest-africana, dupa Bank of Ghana si FirstBank of Nigeria Plc.

El a mai spus ca demersurile care au implicat procesul de certificare au inceput in 2009, atunci cand consiliul de administratie al bancii a hotarat sa isi consolideze succesul si progresul inregistrat in sectorul bancar national. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web www.fidelitybankplc.com.