Certificare ISO 22002

Scris de Advisor pe February 19th, 2010 in Standarde

ISO 22002 : 2009, Norme de siguranta alimentara – Fabricarea alimentelor

ISO 220002-1 este prima specificatie tehnica intr-o serie planificata pentru sectorul alimentar. Se estimeaza ca si alte verigi ale lantului alimentar vor solicita diverse materiale specifice bazate pe acelasi model.

Este o dovada a faptului ca ISO a stabilit structura necesara pentru sprijinul si eficientizarea industriei alimentare la nivel mondial, constata Jacob Faergemand, presedintele subcomisiei care este responsabila de seria ISO 22000 (HACCP).

ISO 22002 : 2009, Norme de siguranta alimentara – Partea 1: Fabricarea alimentelor, a fost dezvoltat de comitetul tehnic ISO / TC 34, Produse alimentare, subcomitetul SC 17, Sisteme de management pentru siguranta alimentara si este disponibil la institutele nationale membre ISO, ASRO in Romania; pretul la ISO este de 98 de franci elvetieni (conf. www.iso.org).

Standardul ISO 22002 este destinat acelor producatori din industria alimentara care doresc sa aiba controlul asupra posibilitatii de a aparea probleme asupra sigurantei alimentare, probleme de contaminare a produselor alimentare, de a controla siguranta alimentara din punct de vedere al nivelului sigurantei si de procesare a produselor alimentare.

Tags: