Candidaturile pentru premiul ISO pentru leadership

Scris de Advisor pe May 16th, 2012 in Evenimente

Sunt asteptate candidaturile pentru prestigiosul premiu ISO pentru leadership

8 mai 2012. ISO solicita nominalizarile pentru editia din 2012 a prestigiosului Premiul pentru Leadership Lawrence D. Eicher pentru excelenta in dezvoltarea de standarde creative si inovatoare.

Acest premiu recunoaste performanta superioara a unui comitet tehnic sau a unui subcomitet al Organizatiei Internationale pentru Standardizare. El incurajeaza lucrul creativ si in colaborare si rasplateste implementarea unor procese si solutii inovatoare si eficiente care sprijina furnizarea unor servicii excelente. Premiul reprezinta o oportunitate de a face publicitate celor mai bune practici din cadrul comitetelor ISO.

Anul trecut, premiul i-a fost acordat comitetului tehnic ISO/TC 34, Produse alimentare, ale carui standarde, peste 780, au adus o contributie importanta in sectorul agroalimentar, acoperind lantul alimentar uman si animal, de la productia primara pana la consum. ISO 22000:2005, Sisteme de management al sigurantei alimentare – Cerinte pentru orice organizatie din lantul alimentar, este numai un exemplu al standardelor sale de succes, care au cunoscut o crestere rapida pe scara mondiala.

Printre castigatorii anteriori ai premiului LDE se numara subcomitetul ISO/IEC JTC 1, Tehnologia informatiei, SC 29, Codarea informatiilor audio, vizuale, multimedia si hypermedia, care a dezvoltat binecunoscutul standard MPEG; ISO/TC 176, Managementul calitatii, SC 2, Sisteme ale calitatii, responsabil de ISO 9001; ISO/TC127, Masini de terasament; ISO/TC 8, Nave si tehnologie marina; ISO/TC 172, Optica si fotonica; si ISO/TC 211, Informatii geografice/Geomatica.

Candidaturile pentru 2012 pot fi depuse de oricine care lucreaza in cadrul unui organism national membru ISO, ori de catre expertii care participa la procesul de dezvoltare a standardelor ISO. Aceste candidaturi pot fi trimise pe adresa tmb@iso.org.

Rob Steele, secretarul general ISO, a spus: “Propunand candidatura unui comitet la acest premiu, veti ajuta la recunoasterea si la raspandirea excelentelor practici in standardizare. Acest lucru va atrage atentia si asupra meritelor colegilor dvs. Incurajez puternic intreaga comunitate ISO sa se implice.”

Castigatorul va fi anuntat in cadrul Adunarii Generale ISO care are loc in San Diego, SUA, in septembrie 2012. Castigatorii de anul trecut au primit premiul LDE in cadrul Adunarii Generale ISO din New Delhi, India. Presedintele ISO/TC 34, dl François Falconnet, a primit premiul de la presedintele ISO, dr. Boris Aleshin, si de la fostul vicepresedinte ISO (management tehnic), dl Jacob Holmblad.

Acest premiu a fost infiintat in semn de omagiu pentru fostul secretar general ISO, Lawrence D. Eicher (1986-2002). (dupa un comunicat de presa iso.org)