Aeroport international obtine certificarea ISO 20000

Scris de Advisor pe October 28th, 2012 in Stiri

23 octombrie 2012. Delhi International Airport Limited (DIAL), consortiul care administreaza aeroportul Indira Gandhi International din New Dehli, a obtinut certificarea ISO 20000 pentru eliminarea si controlarea amenintarilor IT cu ajutorul sistemului sau de management al serviciilor IT.

Potrivit unui comunicat de presa, DIAL a devenit astfel cel de-al saselea aeroport din lume, dupa aeroporturile din Dubai, München, Abu Dhabi, Incheon si Hyderabad, care a obtinut certificarea ISO 20000.

ISO 20000 – 1:2011 este un standard pentru sistemele de management al serviciilor IT, care specifica cerintele necesare unui furnizor de servicii IT in planificarea, elaborarea, implementarea, functionarea, monitorizarea, analizarea si imbunatatirea unui astfel de sistem.

“Certificarea ISO 20000 confirma temeinicia proceselor si procedurilor noastre bazate pe biblioteca de infrastructura IT (ITIL). De asemenea, ea atesta faptul ca sistemul robust implementat de DIAL adera la cele mai respectate cadre din lume pentru proiectele si aplicatiile IT. Datele clientilor nostri, informatiile referitoare la calatorii si tranzactiile sunt mult mai in siguranta datorita acestei abordari structurate ISO. Astfel, eliminam si controlam toate amenintarile legate de tehnologia informatiei,” a declarat presedintele consiliului de administratie al DIAL, I Prabhakara Rao.

La DIAL, biblioteca de infrastructura IT (ITIL) consta din 13 procese care sunt utilizate in sistemul de management al serviciilor IT pentru a asigura rentabilitatea, disponibilitatea, toleranta zero si satisfactia clientilor.

In luna iunie, DIAL a obtinut si certificarea de conformitate cu standardul international ISO 27001, care reprezinta o marturie a aplicarii unui sistem de management al securitatii IT si demonstreaza faptul ca DIAL urmeaza cele mai bune principii, procese si proceduri de securitate IT disponibile la nivel mondial in acest moment.

Conformitatea cu standardul ISO 27001 a fost evaluata si confirmata de organismul de certificare British Standards Institution (BSI) in timpul auditului anual de supraveghere, potrivit aceluiasi comunicat de presa. Pentru mai multe informatii, vizitati www.newdelhiairport.in.