Certificare FSSC 22000 pentru o Unitatea de productie

Scris de Advisor pe October 30th, 2012 in Stiri

Unitatea de productie DSM din South Bend castiga certificatul FSSC 22000 pentru siguranta alimentara

Heerlen, Olanda. 8 octombrie 2012. DSM Food Specialties a anuntat ca unitatea sa de productie din South Bend, Indiana, a obtinut certificarea sistemului de siguranta a alimentelor FSSC 22000, recunoscuta de Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentelor (GFSI).

Fabrica din South Bend este specializata in productia unui game largi de enzime care sunt folosite in produsele lactate si de patiserie, in sucuri, bauturi si sosuri, printre altele. Aceasta unitate de productie este sprijinita de cele mai moderne laboratoare tehnice, ceea ce ii permite DSM sa aduca pe piata o mare varietate de solutii enzimatice destinate industriei alimentelor si bauturilor.

FSSC 22000 este un sistem complet independent de certificare a sigurantei alimentare, dezvoltat de fundatia nonprofit Foundation for Food Safety Certification. Este singurul standard pentru sistemele de management al sigurantei alimentare bazat pe standardul ISO 22000 si orientat catre procese recunoscut de Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentelor (GFSI) si este sprijinit de Confederatia Industriei Alimentelor si Bauturilor din Uniunea Europeana (CIAA) si de asociatia americana Groceries Manufacturing Association (GMA).

Certificarea FSSC 22000 a fost conceputa pentru a asigura imbunatatirea continua a sistemelor de management al sigurantei alimentelor si pentru a ajuta companiile sa le furnizeze alimente sigure clientilor din intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.dsm.com.