ISO 21930:2007 Durabilitatea constructiilor

Scris de Advisor pe October 30th, 2008 in Standarde

ISO 21930:2007 sprijina durabilitatea constructiilor, sprijinand procesul de urbanizare

“ISO 21930:2007, Durabilitatea constructiilor – declaratiile referitoare la mediu, va reprezenta un instrument util arhitectilor, antreprenorilor, locatarilor constructiilor si proprietarilor cladirilor ale caror cerinte referitoare la informatiile privind impactul constructiilor asupra mediului sunt in continua crestere”

declara Jacques Lair, leader-ul echipei de experti ISO care participa la dezvoltarea acestui standard ISO.

Standardul descrie principiile prin care constructiile respecta cerintele de mediu, luaind in considerare intreaga durata de viata a cladirii.

Este de asteptat ca prin ISO 21930 sa se puna bazele Tipului III al programului de declaratii de mediu asa cum este descris in ISO 14025:2006, Declaratiile de mediu- Tip III declaratii de mediu- Principii si proceduri.

Industria constructiilor este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai mari furnizori de forta de munca dar in acelasi timp reprezinta o sursa de poluare si reziduuri. Se estimeaza ca aceasta industrie genereaza aprox. 40% din reziduurile tarilor Europene. O imbunatire majora se va resimti in industria constructiilor daca scopul conferintei de la RIO si Kyoto va fi indeplinit.

Tags: , ,