Documentarea sistemului de management al mediului

Scris de Advisor pe December 17th, 2014 in Articole

Documentarea ISO 14001 (sectiunea 4.4.4), cerinta sistemului de management de mediu, asigura faptul ca organizatia a documentat sistemul, atat in forma electronica cat si sub format fizic (hartie), astfel incat sa abordeze toate sectiunile standardului, descriind modalitatea in care organizatia este conforma cu fiecare specificatie a standardului si furnizand orientari legate de documentele necesare.

Nu este necesar ca toate procedurile ISO 14001 sa fie documentate, atat timp cat cerintele sistemului de mediu pot fi verificate.

Cu toate acestea trebuie realizata o documentatie suficienta astfel incat sa se poata realiza o planifcare si operationalizare eficienta, alaturi de un control eficace al proceselor legate de aspectele seminificative si de demonstrarea conformitatii fata de specificatiile ISO 14001.

La nivel minimal documentatia ISO 14001 trebuie sa includa politica, obiectivele si tintele de mediu, definirea domeniului de aplicare al sistemului de management al mediului si alte elemente esentiale.