Institutii publice, certificate ISO 9001

Scris de Advisor pe August 28th, 2012 in Stiri

Doua institutii publice subordonate Ministerului Sanatatii din Mexic s-au certificat ISO 9001:2008 pentru managementul calitatii

Certificarea ISO 9001 garanteaza cea mai inalta calitate a serviciilor sanitare

19 august 2012. Datorita calitatii proceselor lor si nivelului ridicat de servicii pe care le ofera, Laboratorul de Stat al Sanatatii Publice (LESP) si Sistemul de Stat de Protectie Sociala a Sanatatii (Seguro Popular) au obtinut certificarea standardului international ISO 9001, care garanteaza ca acestea isi desfasoara activitatea potrivit celor mai inalte standarde ale calitatii si eficientei.

Este de remarcat faptul ca, in momentul de fata, in statul mexican Chiapas exista trei institutii din subordinea Ministerului Sanatatii care se pot lauda cu aceasta certificare internationala: Laboratorul de Stat al Sanatatii Publice, Seguro Popular si Banca de Sange “Dr. Domingo Chanona Rodríguez”; cea din urma a fost certificata la inceputul acestui an.

Cu ocazia acestor certificari, secretarul de stat al sanatatii in Chiapas, James Gómez Montes, a precizat ca aceasta certificare conform standardului international ISO garanteaza faptul ca procesele si serviciile de sanatate se realizeaza intr-un mod calitativ, in beneficiul populatiei statului.

Montes a mai spus ca Seguro Popular din statul Chiapas este prima institutie care a primit certificarea sistemului sau de management al calitatii de la organismul de certificare SAI Global, ceea ce inseamna ca absolut toate procesele sale sunt controlate si functioneaza cu ajutorul procedurilor stabilite de persoane instruite si cu o cultura a imbunatatirii continue.

Certificarea acopera toate modulele de afiliere si de gestionare a serviciilor de sanatate si include inregistrarea la Organismul Mexican de Acreditare, valabila pe teritoriul national, si doua inregistrari cu valoare internationala, una la Consiliul National de Acreditare (ANAB), recunoscut in Statele Unite si Canada, iar cealalta la Safety Certificate Contractors (SCC), care acrediteaza calitatea organizatiilor din Europa.

Laboratorul de Stat al Sanatatii Publice (LESP) este primul laborator din sud-estul tarii care obtine certificarea ISO 9001:2008 pentru sistemul de management al calitatii ca recunoastere a competentei sanitare si a studiilor epidemiologice efectuate.

Montes a mai precizat ca LESP a obtinut pentru cel de-al patrulea an consecutiv primul loc in programul national Caminando a la excelencia (Drumul catre excelenta) organizat de Ministerul Sanatatii, mentinandu-si indicatorii exceptionali de conformitate in evaluarea performantei. www.sexenio.com.mx