Al treilea centru regional Barloworld Handling certificat ISO 14001

Scris de Advisor pe August 30th, 2012 in Stiri

Compania obtine castiguri ecologice prin campania sa de ridicare a standardelor de mediu

22 august 2012. Campania initiata de firma britanica Barloworld Handling – “ridicarea standardelor de mediu”- incepe sa dea rezultate substantiale pentru afacere, centrul regional al companiei din West Bromwich, fiind ultimul recomandat de auditorii British Standards Institute (BSI) pentru primirea ravnitei certificari de management al mediului ISO 14001.

ISO 14001 este un standard recunoscut international pentru identificarea, controlarea si imbunatatirea performantei organizatiilor fata de mediul inconjurator, standard pe care Barloworld il considera drept parte integranta a angajamentului sau de dezvoltare durabila.

“Desigur ca e un sentiment placut sa ajuti planeta conducand o companie mai ecologica,” a declarat directorul general Phil Bastow. “Insa toata lumea de la Barloworld subscrie acum la ideea ca ridicarea standardelor de mediu ajuta si la imbunatatirea relatiei cu clientii prin faptul ca aratam ca noi deschidem calea in aceasta directie. Suntem constienti ca a fi lideri in dezvoltarea durabila poate avea un impact pozitiv asupra liniei care arata profitul si pierderile.”

West Bromwich este cel de-al treilea centru regional Barloworld care castiga aceasta certificare ISO 14001 si asteapta sa obtina, la randul sau, aceleasi castiguri semnificative inregistrate de centrele regionale Barloworld din Cumbernauld si Warrington, care au fost certificate in ultimele 18 luni. Cumbernauld si-a fixat initial o reducere de 5 % a deseurilor trimise la gropile de gunoi ca parte a procesului ISO 14001, insa a constatat o reducere de 21 % in anul financiar trecut. Warrington si-a redus costurile generate de electricitate cu 20 % si de gaz cu 4,3 % in anul financiar care s-a incheiat, datorita angajamentului sau de a respecta standardul ISO 14001.

“Am organizat sesiuni de instruire a angajatilor pe teme ca: ambalarea, reciclarea deseurilor si utilizarea teleconferintelor pentru a mai reduce din consumul de carburanti,” a spus Graham Lennon, director de mediu la Barloworld Handling. “Clientii nostri ne cer constant sa le dam recomandari despre protectia mediului, care este tot mai des o cerinta pentru participarea la licitatiile publice.

Multumita initiativei noastre de ridicare a standardelor de mediu, putem sa le aratam clientilor nostri ca ne dedicam reducerii amprentei de carbon a operatiunilor noastre.”

Pentru mai multe informatii despre politica de protectia mediului si initiativele implementate de companie pentru a fi in conformitate cu standardul ISO 14001, vizitati www.barloworld.co.uk.