ISO 22301 – Sisteme de management al continuitatii afacerii

Scris de Advisor pe June 8th, 2012 in Standarde

ISO a publicat recent standardul care se refera la managementul continuitatii afacerii si anume ISO 22301:2012, Securitatea sociala – Sisteme de management al continuitatii afacerii – Cerinte.

Luand in considerare rolul continuitatii afacerii in fiecare sector, ISO 22301 are un potential enorm in intreaga lume. Pana acum, numeroase tari au inceput sa adopte ISO 22301, inclusiv Singapore si Marea Britanie, care isi inlocuiesc standardele nationale existente.

Exista deja un interes crescut manifestat de mediul de afaceri mondial, care doreste sa aplice cele mai bune practici si sa obtina certificarea conform acestui standard. Acest interes atesta baza de utilizatori potentiali si beneficiile asteptate din aplicarea standardului.

ISO 22301 face parte dintr-o serie de standarde dezvoltate de comitetul tehnic ISO/TC 223, Securitatea sociala. Comitetul are in curs de pregatire un alt document suplimentar, denumit ISO 22313, care este programat spre publicare la inceputul anului viitor. Acest standard insotitor contine indrumari pentru implementarea ISO 22301.

Standardul ISO 22301:2012, Securitatea sociala – Sisteme de management al continuitatii afacerii – Cerinte, este disponibil la institutele nationale membre ISO (ASRO in Romania). El mai poate fi obtinut si de la secretariatul central ISO, la pretul de 116 franci elvetieni, vizitand magazinul online ISO (http://www.iso.org/iso/iso_catalogue/catalogue_tc/catalogue_detail.htm?csnumber=50038) sau contactand departamentul de marketing, comunicare si informare.