Servcor primeste certificarea ISO

Scris de Advisor pe September 21st, 2011 in Stiri

Jucatorii din industria HoReCa ar trebui sa adopte si sa implementeze standardele calitatii pentru a creste caracterul competitiv national.

18 septembrie 2011. Vorbind in cadrul ceremoniei de certificare a Servcor Catering Services, Eve Gadzikwa, directorul general al Asociatiei de Standare din Zimbabwe, a spus ca serviciile comerciale ca bancile, asigurarile, turismul si cateringul au devenit tot mai importante si reprezinta in prezent 70% din economia mondiala. Servcor Catering Services a primit saptamana trecuta o certificare ISO 9001:2008 din partea Asociatiei de Standare din Zimbabwe.

“Industria HoReCa este un sector in crestere rapida, ceea ce a atras dupa sine o multime de dezbateri privind efectele pozitive si negative pe care acest schimb de servicii le-ar putea avea,” a mentionat Gadzikwa.

Gadzikwa a adaugat ca standardele reprezinta disciplina de baza pentru caracterul competitiv in orice sector. Industria HoReCa este considerata in momentul de fata un instrument puternic de crestere si de dezvoltare prin intermediul generarii de valuta straina si de venituri, prin crearea de locuri de munca si prin furnizarea de posibilitati de petrecere a timpului liber.

Ea a mai indicat ca a cere calitatea pretutindeni este acum o parte a vietii de zi cu zi, deoarece clientii se asteapta la standarde mai ridicate ale produselor si serviciilor fata de cele pe care le preconizau in urma cu numai cativa ani.

Chris Gomba, presedintele Servcor, a spus ca aceasta certificare reprezinta un indice al dorintei companiei de a lua ca reper standardele de management internationale, ca si cele mai bune companii din lume, si de a fi recunoscuti pe plan mondial.

“Drumul catre certificarea ISO a fost lung, deloc usor, iar in unele momente a fost chiar dezamagitor, insa rezultatele ne-au rasplatit eforturile,” a precizat Gomba.

El a mai spus ca incercarea companiei Servcor de a deveni certificata a inceput in 2009, ca urmare a unei decizii strategice luate de conducere, de a adopta un sistem de management al calitatii. Pentru mai multe informatii despre companie, vizitati site-ul acesteia: www.servcor.co.zw.

Tags: ,