Peste 240 de standarde ISO pe CD-ROM

Scris de Advisor pe February 3rd, 2010 in Stiri

Mai mult de 240 de standarde ISO continand specificatii tehnice despre produse sunt disponibile acum pe CD-ROM

ISO a lansat o compilatie cu intrega sa colectie de specificatii tehnice despre produse ( TPS ), esentiale pentru productia la nivel global, oferind un limbaj comun pentru produselor, contracte si, in general, pentru intregul lant global de aprovizionare.

“Este greu sa exageram asupra importantei standardelor incluse pe aceasta colectie”, comenteaza dr. Henrik S. Nielsen, presedintele comitetului tehnic ISO / TC 213, care a dezvoltat 106 din cele 242 standarde de pe CD-ROM-ul

“Ele formeaza pur si simplu fundamentul care suporta intreaga industrie productiva globala si permite comunicarea pe scara mondiala asupra cerintelor geometrice ale produselor industriale.”

Colectia de specificatii tehnice ale produselor industriale (TPS) este cea mai recenta compilatie din seria de colectii de standarde ISO, publicate ca manuale, sau pe suport electronic.

CD-ROM-ul permite accesarea facila si rapida a celor 242 de standarde ISO si face ca aceasta “bilbioteca” de standarde sa poata fi transportata intr-un mod convenabil.

Dr. Nielsen subliniaza importanta noii colectii: “Ai putea crede ca importanta standardelor TPS in cadrul ingineriei mecanice este in scadere, deoarece ar fi mai putini oameni angajati in industria prelucratoare. Dar ar fi gresit! In timp ce mai putine persoane lucreaza in industria prelucratoare, productia mondiala industriala este in crestere de fapt, din cauza gradului crescut de automatizare. Cu toate acestea, acest lucru poate avea succes numai in cazul in care componentele produse sunt corecte din punct de vedere functional si nu au nevoie de ajustari sau modificari pentru a se potrivi. Pe pietele globalizate in care designerii si producatorii sunt separati factori de limba si zone de timp, acest lucru este posibil numai daca exista standarde solide si lipsite de ambiguitate, bazate pe limbaj grafic, care permit comunicarea partenerilor de afaceri. Standardele incluse in Colectia de specificatii tehnice ale produselor industriale (TPS) definesc acest limbaj. “

CD-ROM-ul include toate standardele ISO elaborate de ISO / TC 213, Specificatii dimensionale si geometrice ale produselor si verificari, precum si standarde relevante elaborate de catre alte comitete tehnice ISO, cum ar fi ISO / TC 10, Documentatia produselor tehnice.

Colectia de specificatii tehnice ale produselor industriale (TPS) pe CD-ROM (ISBN 978-92-67-10510-9) este disponibila la institutele nationale membre ISO sau direct de la Secretariatul Central ISO, pret 366 franci elvetieni. (www.iso.org)