Ziua mondiala a alimentatiei 2009

Scris de Advisor pe October 15th, 2009 in Evenimente

Ziua mondială a alimentației 2009: UE – lider al luptei mondiale împotriva foametei

Sărbătorirea zilei mondiale a alimentației 2009 pe 16 octombrie este marcată de o Uniune Europeană mai fermă ca niciodată în ceea ce privește angajamentul său de îmbunătățire a accesului la hrană în întreaga lume.

Având în vedere angajamentul asumat în cadrul reuniunii G8 din L’Aquila – mai mult de 2 miliarde €, care se adaugă la Facilitatea pentru alimente, în valoare de 1 miliard €, UE are cea mai mare contribuție la securitatea alimentară mondială.

„Ziua mondială a alimentației trebuie să reamintească fiecăruia dintre noi că trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru ca peste un miliard de persoane să nu mai fie afectate de foamete. Pentru a face față acestei provocări, Facilitatea pentru alimente a UE, care dispune de 1 miliard €, produce rezultate rapide și concrete, oferind micilor agricultori din țările în curs de dezvoltare semințele și îngrășământul necesare creșterii producției agricole.

Vom profita de experiența acumulată în cadrul aplicării Facilității pentru alimente pentru ca noul angajament financiar asumat cu ocazia reuniunii G8 din L’Aquila să fie la fel de eficient în combaterea foametei”, a declarat Karel De Gucht, comisarul european pentru dezvoltare și ajutor umanitar.
tags: alimentar, haccp, siguranta alimentului, UE

sursa: http://europa.eu/