Yokohama Tyre Australia obtine certificarea ISO 14001

Scris de Advisor pe August 12th, 2011 in Stiri

Tokyo, 11 august 2011. Compania Yokohama Rubber a anuntat astazi ca Yokohama Tyre Australia (YTA), compania sa de vanzari de anvelope din Australia, a obtinut o certificare ISO 14001, standardul international recunoscut pentru sistemele de management al mediului.

YTA a inceput sa depuna eforturi in vederea dobandirii certificarii in august 2010. Practicile sale au fost ulterior examinate de organismul de certificare australian SAI Global Limited, fiind certificate. YTA este cea de-a doua companie externa de vanzari apartinand Yokohama Rubber care a fost acreditata ISO 14001, urmand companiei Yokohama Tire Taiwan.

YTA a fost infiintata in 1976, avand 71 de angajati la sfarsitul lunii iulie 2011. Cu sediul central in Silverwater, New South Wales, YTA se ocupa de comercializarea anvelopelor pentru autovehicule pentru pasageri, camioane si autobuze si a echipamentului de constructii si minier, pe intreg cuprinsul Australiei. Compania se dedica conservarii mediului, obtinand certificarea Green Stamp de la Motor Trade Association (MTA) in noiembrie 2010 in calitate de companie care promoveaza activ protectia mediului. Pe langa ISO 14001, YTA a mai obtinut si certificarea ISO 9001, standardul international pentru sistemele de management al calitatii.

In aprilie 2006, Yokohama Rubber si-a lansat planul de management pe termen mediu: Grand Design 100 (GD100), incluzand o politica de baza care consta in a integra valorile mondiale tehnologice in protejarea mediului. Plasand ISO 14001 in centrul operatiunilor de afaceri, companiile apartinand grupului, locale si externe, sa straduie sa-si mentina managementul mediului la un nivel inalt, iar toate unitatile de productie si-au accelerat eforturile in vederea obtinerii ISO 14001. In total, 28 de companii apartinand grupului au fost certificate. sursa: http://global.yokohamatire.net