Buletinul de stiri electronice ISO

Scris de Advisor pe February 28th, 2010 in Evenimente, Stiri

ISO lanseaza buletinul de stiri electronice privind evaluarea conformitatii

ISO a lansat un nou buletin electronic, de “evaluare a conformitatii” – numele dat proceselor utilizate pentru a demonstra ca un produs, un serviciu, un sistem de management sau o organizatie indeplinesc conditiile specificate, cum ar fi cele ale unui standardul international ISO.

Cumparatorii, utilizatorii, clientii, consumatorii, precum si autoritatile de reglementare, pot avea mai multa incredere in produse, servicii, sisteme de management si organizatii atunci cand acestea sunt conforme cu standardele ISO – dar procesele de evaluare a conformitatii precum si oamenii si organizatiile care le realizeaza trebuie sa fie, de asemenea, demni de incredere.

Deci, in plus fata de standardele pentru produse, servicii etc, ISO elaboreaza standarde de evaluare a conformitatii prin intermediul ISO / CASCO, comisia pentru evaluarea conformitatii.

Secretarul general ISO, Rob Steele, comenteaza:

“S-a estimat ca standardele ISO si activitatile legate de evaluarea conformitatii au impact asupra 80% din comertul mondial de marfuri – asa ca intelegerea notiunii de standardizare internationala si de evaluare a conformitatii este utila pentru manageri, precum si pentru autoritatile de reglementare. Buletinul de stiri electronic va ajuta pentru a difuza cunostintele. “

Noul lansat newsletter ISO/CASCO – initial programat pentru publicare de trei ori pe an – va furniza actualizari periodice referitoare la standarde, evolutii si activitati legate de evaluarea conformitatii.

Presedintele ISO / CASCO, Olivier Peyrat, scrie in editia de lansare: “Desi initial newsletter-ul era destinat pentru membrii ISO/CASCO, scopul este de crea o sursa valoroasa de informatii pentru toate partile interesate de evaluarea conformitatii.”

Prima editie contine rapoarte concise referitoare la reuniuni recente si viitoare ISO / CASCO, plus actualizari pentru noi standarde in curs de dezvoltare, inclusiv pentru certificarea produselor, serviciilor, proceselor, persoanelor, precum si pentru inspectie.

Link-urile ghideaza cititorul pentru mai multe informatii pe pagina de web ISO, care include o sectiune dedicata intitulata ” evaluarea conformitatii”.
Abonarea la newsletter-ul este gratuita si se poate face rapid si usor pe site-ul ISO. (www.iso.org)