Standardele ISO pentru orasele inteligente

Scris de Advisor pe January 19th, 2013 in Stiri

Revista ISO Focus + pune in colimator standardele pentru orasele inteligente

In prezent jumatate din umanitate locuieste in orase cu probleme majore in ceea ce priveste deseurile, canalizarea si poluarea aerului.

In noua editie a revistei ISO Focus+, publicata in ianuarie, puteti descoperi modalitatile prin care standardele ISO sprijina dezvoltarea unui trai mai bun, mai sanatos si mai sigur in marile orase.

“Orasele viitorului trebuie sa fie orase inteligente, care utilizeaza cu maximum de eficienta resursele limitate” comenteaza dl. Rob Steele, secretar general ISO.

“ Orasele inteligente trebuie sa asigure dreptul locuitorilor la un mediu propice conditiilor de viata, sustenabil.

Cand oamenii locuiesc in spatii compacte, este necesar ca toti sa lucreze impreuna, in tandem. Aici apare contributia ISO.”

Editia din ianuarie 2013 ofera o privire de ansamblu asupra marilor probleme cu care se confrunta orasele moderne, evidentiind modalitatile in care standardele internationale contribuie la crearea de orase inteligente prin optimizarea eficientei energetice, cresterea sigurantei, planificarea unei dezvoltari urbane sustenabile, dezvoltarea de retele stradale sigure si mijloace de transport eficiente, reducerea poluarii si abordarea problematicii de management al apei potabile si reziduale.

Guvernele, municipalitatile si publicul general pot apela la standardele ISO pentru indeplinirea exigentelor locuitorilor citadini intr-o lume cu un grad si ritm de urbanizare rapid.

Standardele pot ajuta la diminuarea impactului schimbarilor climatice, la abordarea problematicii de securitate si transport si la asigurarea calitatii serviciilor de furnizare a apei potabile chiar si in conditii de calamitate.

Editia din ianuarie 2013 a revistei ISO Focus+ contine, de asemenea, un interviu exclusiv cu presedintele si CEO al companiei Victaulic, dl. John F. Malloy, care a declarat: “Domeniul afacerii noastre (sisteme de canalizare) si extinderea pietelor pe care operam necesita o perspectiva globala. Standardele internationale sunt un motiv pentru care compania Victaulic este diferita .”

Dl. John F. Malloy isi exprima totodata opinia cu privire la importanta standardelor ISO in cadrul pietei globale cat si cu privire la beneficiile participarii la crearea lor.

“ Pe masura ce proiectam si dezvoltam solutii, este important sa indeplinim sau chiar sa depasim aceste standarde pentru a sprijini consumatorii globali dar si industria din care facem parte. Este la fel de important sa fim implicati in organizatii precum ISO care permit avansul industriei noastre in termeni de crestere a parametrilor de calitate, siguranta si protectie.”

Alte subiecte in editia din ianuarie cuprind articole precum:

– Parteneriat cu un obiectiv definit – povestea managementului energetic irlandez

– Eveniment in managementul dezvoltarii durabile – ISO 20121 trece de testul Jocurilor Olimpice

– ISO 26000 – forum international rememoreaza traseul parcurs (dupa un comunicat ISO)