Noul vicepresedinte al departamentului financiar ISO

Scris de Advisor pe January 13th, 2013 in Evenimente

Olivier Peyrat este noul VP al departamentului financiar al Organizatiei Internationale pentru Standardizare

Dl Olivier Payrat a fost numit vicepresedinte al departamentului financiar ISO, cel mai mare dezvoltator de standarde internationale la nivel global, pentru un mandat de un an ( 2013-2014).

Este prima persoana care ocupa acest nou post, creat de ISO in 2012 o data cu aprobarea noului statut in vederea imbunatatirii conducerii organizatiei.

Dl Peyrat a detinut conducerea AFNOR, membru national ISO din partea Frantei, el ocupand postul de director general al AFNOR inca din anul 2003.

Dl Peyrat a reprezentat AFNOR la consiliul ISO si la comitetele permanente cu privire la activitatea financiara si strategica inca din 2013. De asemenea a prezidat comitetul ISO cu privire la declaratiile de conformitate (ISO/CASCO) in perioada 2007-2011.

Dl Peyrat are o experienta academica in inginerie si administrarea afacerilor. El si-a inceput cariera profesionala in 1984 in cadrul Administratiei regionale a industriei si cercetarii din Ile de France, deruland ulterior activitati de conducere legate de calitate si certificare in administratia publica.

In 1989 a aderat la Asociatia franceza pentru asigurarea calitatii (French Quality Assurance Association -AFAQ), obtinand pozitia de director general in 1993. Intre 1995-1996 a detinut calitatea de consilier in cadrul ministerului de industrie francez.

In 1997 a fost numit presedinte al comitetului director AFAQ ASCERT International.

De asemenea, dl Peyrat a prezidat un numar de comitete de standardizare si grupuri de lucru la nivel national, european si international. (iso.org)