Standarde ISO pentru Echipamentele de protectie

Scris de Advisor pe March 26th, 2011 in Standarde

ISO 11612, ISO 11611 si ISO 14116

Trei standarde ISO ajuta la cresterea securitatii persoanelor care risca sa vina in contact cu radiatiile termice sau cu flacara deschisa. Standardele expun cerintele de performanta minima pentru echipamentele de protectie purtate in situatii in care utilizatorii pot fi expusi la caldura radianta, convectiva sau de contact, flacari, scurtcircuite si improscari cu metal topit.

Standardele ISO 11612, ISO 11611 si ISO 14116 se bazeaza pe ultimele descoperiri tehnologice din ziua de azi si incorporeaza lectii de siguranta din ultimii ani, in special din mediile de lucru industriale. Ele ofera o solutie robusta pentru asigurarea unei performante corespunzatoare a echipamentelor de protectie.

Aceste standarde pot fi folosite de producatori, angajati si angajatori, autoritati publice, laboratoare si alte organisme de cercetare. Ele sunt urmatoarele:

• ISO 11612:2008, Protective clothing – Clothing to protect against heat and flame – echipamente de protectie – echipamente care protejeaza impotriva caldurii si flacarilor deschise

• ISO 11611:2007, Protective clothing for use in welding and allied processes – echipamente de protectie pentru sudare si procese similare

• ISO 14116:2008, Protective clothing – Protection against heat and flame – Limited flame spread
materials, material assemblies and clothing – echipamente de protectie – protectia impotriva caldurii si flacarilor – materiale, ansambluri de materiale si imbracaminte cu propagare limitata a flacarii. (sursa: Organizatia Internationala pentru Standardizare)