Servicii aeroportuare certificate ISO 20000 si ISO 27001

Scris de Advisor pe June 26th, 2012 in Stiri

Emiratele Arabe Unite. 6 iunie 2012. Abu Dhabi Airports Company (ADAC) a anuntat ca departamentul sau de servicii de informare si de comunicare (DSIC) a obtinut atat certificarea ISO 20000 pentru managementul serviciilor IT, cat si certificarea ISO 27001 pentru securitatea informatiei. Aceste certificari sunt in conformitate cerintele Abu Dhabi Systems & Information Centre (ADSIC).

ISO/IEC 20000 este un standard recunoscut international pentru sistemul de management al serviciilor, care a ajutat departamentul sa adopte cele mai bune practici de management al serviciilor IT, venind astfel in sprijinul indeplinirii obiectivelor de afaceri propuse de ADAC. Pentru a obtine certificarea ISO / IEC 20000:2011 a fost adoptat cadrul ITIL v3.

Cel mai important beneficiu care decurge din aderarea la acest standard este asigurarea angajamentului conducerii ADAC de a tine pasul cu cerintele de afaceri mereu in schimbare si de a imbunatati continuu sistemul de management implementat. Acest standard ofera o comparatie de referinta cu cele mai bune practici si creeaza un avantaj competitiv prin promovarea unor servicii coerente si rentabile.

Cea de-a doua certificare obtinuta de ADAC, ISO 27001, reprezinta un standard recunoscut international, dedicat managementului securitatii informatiei.

Principalul obiectiv al acestui standard certificabil este de a ajuta la elaborarea si la mentinerea unui sistem eficace de management al informatiilor. Standardul acopera problemele esentiale de securitate dintr-un punct de vedere managerial si aprofundeaza cele mai bune practici de protectie a datelor.

Standardul ISO 27001 specifica cerintele pentru elaborarea, implementarea, monitorizarea, trecerea in revista, mentinerea si imbunatatirea unui cadru de control si de gestionare a riscurilor asociate securitatii informatiei dintr-o organizatie.

ADAC se alatura astfel putinelor organizatii din Emiratele Arabe care au obtinut aceste certificari ISO in urma unor audituri amanuntite, incununate cu succes, ca rezultat al dedicarii continue de a se conforma celor mai renumite standarde internationale.

Hamed Al Hashemi, vicepresedintele DSIC la ADAC, a comentat: “Departamentul de servicii de informare si de comunicare este incantat ca eforturile echipei sale din ultimii doi ani au fost incununate cu apreciatele certificari ISO 20000 si ISO 27001. ADAC este mandra sa fie una dintre marile companii din Emiratele Arabe Unite care obtine ambele certificari si doresc sa imi exprim aprecierea fata de toate echipele implicate in timpul procesului de audit si care au jucat un rol major in obtinerea acestei reusite.”

“Ambele certificari dau asigurari ca sistemul de management al serviciilor IT si sistemul de securitate a informatiei adera la standardele mondiale si speram sa culegem roadele implementarii acestora in conformitate cu obiectivele strategice ale ADAC,” a adaugat Al Hashemi.

Abu Dhabi Airports Company (ADAC) a fost creata pe 4 martie 2006 pentru a conduce eforturile de reabilitare a infrastructurii aviatice din Emirate. In acest scop, ADAC joaca un rol vital in planul de guvernare Abu Dhabi 2030. Detinuta in totalitate de stat, compania are sediul central in cadrul Aeroportului International Abu Dhabi.

ADAC este decisa sa continue sa functioneze prin gestionarea optima a bunurilor sale si prin indeplinirea initiativei sale de dezvoltare la scara larga, cu scopul de a transforma aeroporturile din Abu Dhabi in facilitati de talie mondiala. Prin intermediul filialelor sale, ADAC pune la dispozitie un complex de servicii oferite pasagerilor si avioanelor in timpul stationarii pe aeroporturi, servicii de transport marfuri, servicii de catering si un centru de formare aviatica aprobat international, pe langa o gama diversificata de produse care includ trei zone libere din Emiratul Abu Dhabi. Pentru mai multe informatii, vizitati www.adac.ae/english.