„Saptamana Academica” organizata de WSC

Scris de Advisor pe July 13th, 2010 in Evenimente

„Saptamana Academica” organizata Asociatia Mondiala a Standardelor (WSC)

Initiative cum ar fi „Saptamana Academica”, sustinute de partenerii WSC – Comisia Electrotehnica Internationala (IEC), Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) si Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU) – impreuna cu organismele nationale de standardizare, au capacitatea de a stimula si a recunoaste excelenta academica in domeniul standardizarii din multe tari si sunt foarte apreciate de catre universitati.

Inca doua initiative au fost anuntate in cursul acestei saptamani.

Secretarul general ISO, Rob Steele, a anuntat un nou concurs la care pot participa universitati si dezvoltatori de software.

Premiul va fi acordat unor jocuri de afaceri atractive, de inalta calitate, acoperind problematica legata de standardizare.

Premiul este acordat de WSC si co-sponsorizat de Open Text si Institutul Stratford, Ontario.

Prof. Morard, decan al Facultatii de Stiinte Economice si Sociale din cadrul Universitatii din Geneva, a anuntat crearea unui nou program de master in domeniul standardizarii, reglementarii sociale si dezvoltarii durabile, dezvoltat in parteneriat cu ISO si SNV, organismul national de standardizare elvetian.

Cu toate aceste initiative, mai sunt multe de facut in vederea consolidarii cooperarii in materie de educatie intre partenerii WSC si organismele nationale de standardizare pe de o parte si institutiile de invatamant, inclusiv universitatile, pe de alta parte.

Cercetarile si studiile privind beneficiile economice ale standardelor sunt ferm sustinute de catre varii universitati, organisme de standardizare si companii private.

Consolidarea cunostintelor din cadrul acestor studii va oferi mai multor parti interesate evaluari obiective a impactului standardelor in palnul social-economic si va sensibiliza factorii de decizie politica si de afaceri cu privire la tema importantei standardizarii.

Rob Steele a declarat: “A fost clar ca „Saptamana Academica” sustinuta de WSC a creat o mai mare constientizare privind nevoia de educatie in standardizare.

De asemenea, a servit la imbunatatirea legaturilor dintre standarde si comunitatea academica, factor benefic pentru ambele parti, fiind o modalitate de a ajuta la rezolvarea problemelor de durabilitate intr-un context economic, ecologic si social.

Acest lucru a fost pozitiv in esenta dar a fost clar si faptul ca este nevoie sa se construiasca mai mult pe rezultatele convenite in cadrul „Saptamanii Academice”, pentru a se realiza imbunatatiri semnificativ cuantificabile “. (www.iso.org)