Primul site de comert electronic cu automobile certificat ISO

Scris de Advisor pe November 3rd, 2011 in Stiri

Auto-IES.com – primul site de comert electronic cu automobile triplu certificat ISO

27 octombrie 2011. In urma implementarii de anul trecut al unui sistem de management integrat, Auto-IES.com a fost certificat recent pentru eforturile si angajamentele sale luate in directia calitatii, securitatii si mediului. Auto-IES.com devine astfel primul site de comert electronic triplu certificat ISO. Aceasta reprezinta o adevarata rasplata pentru organizatia care s-a ilustrat dintotdeauna prin angajamentul sau fata de serviciile oferite consumatorilor si colaboratorilor.

Trei certificari ISO pentru un angajament global
Angrenata de mai multi ani pe mai multe fronturi (formare interna, calitatea serviciului clienti, respectul mediului si cadrului de viata etc.), Auto- IES.com a reusit sa obtina trei certificari internationale : ISO 9001 pentru calitate, ISO 14001 pentru mediu si OHSAS 18001 pentru sanatate si securitate. Aceasta tripla certificare, decernata pentru prima oara, valideaza angajamentul organizatiei fata de toate partile interesate: clienti, angajati, mediu si comunitate.

Ea incoroneaza demersul voluntar atat de drag fratilor Koenig: imbunatatirea continua a proceselor in vederea satisfacerii optime a ansamblului partilor interesate, obiectivul ramanand imbunatatirea continua a serviciilor externe si interne.

Reprezentand rezultatul unui proces riguros, tripla certificare are ca baza caietul de sarcini al organismului de certificare, TÃœV Austria, si elaborarea unui plan de actiune bine pus la punct. Certificarile sunt valabile pentru o perioada de trei ani.

Certificarea ISO vizeaza imbunatatirea continua
Dintre aspectele care au ajutat la obtinerea triplei certificari, putem mentiona cele ce urmeaza. Auto-IES.com a realizat, in 2010, economii energetice de 27% si economii ale apei de 47%. Auto-IES practica, in colaborare cu comunitatea de care apartine, colectarea selectiva a deseurilor. In ceea ce priveste clientii, numarul de reclamatii a scazut cu 60% intr-un an si se lucreaza la elaborarea unor chestionare despre satisfactia clientilor, care vor fi gata pana la sfarsitul anului. Salariatii beneficiaza de un plan de formare inca de la angajare, fiind instruiti in mod regulat in privinta securitatii la locul de munca.

Creata in 1987 de fratii Koenig, Auto-IES.com este liderul european in vanzarea automobilelor noi pe internet si face parte din primii zece cumparatori de masini noi din Europa. Cu sediul in Auvergne, la 10 km de Vichy, Auto-IES.com dispune de 15 centre de livrare, certificate ISO 9001, raspandite pe intreg teritoriul Frantei, in apropierea marilor orase. Compania a fost recent nominalizata la categoria Pure Players in anul 2011 de catre ACSEL. Auto-IES.com are parteneriate cu Auchan, ACEF, Maïf, Cdiscount, Rueducommerce, Topachat, L’internaute Auto etc. Mai multe detalii la: www.auto-ies.com.