Ordinea de zi a Adunarii Generale ISO din septembrie

Scris de Advisor pe October 17th, 2010 in Evenimente

Ordinea de zi a celei de-a 33-a Adunari Generale ISO, septembrie 2010

ISO (Organizatia Internationala de Standardizare), a carui componenta cuprinde institute nationale de standardizare din 163 de tari, este cel mai mare dezvoltator mondial de standarde internationale voluntare, bazate pe consens, cu un portofoliu curent de mai mult de 18 300 standarde pentru mediul de afaceri, guvern si societate.

Contributia standardelor internationale pentru abordarea diversitatii tot mai accentuate de provocari interdependente si complexe cu care umanitatea se confrunta astazi se afla in centrul strategiei pentru urmatorii cinci ani, fiind punctul principal pe ordinea de zi a Adunarii Generale.

La acest eveniment au participat 370 de delegati din 121 de tari si, de asemenea, 13 organizatii internationale, care sunt partenere ISO.

La deschiderea evenimentului, presedintele ISO, Dr. Alan Morrison, a declarat: “Standardizarea poate schimba si transforma lumea noastra, fara ca multi oameni si dea seama, pana cand toata umanitatea va realiza importanta influenta a standardelor.

Pentru inceput e nevoie de cerinte. Cerinte de piata, de consum, de reglementare. Aceasta cerinta este apoi exprimata prin dumneavoastra, membrii nostri – reprezentanti ai mai mult de 97% din populatia lumii! “Impreuna vom mobiliza sute de mii de experti.

Impreuna vom lucra la ajungerea la un consens, la stimularea cooperarii si facilitarea comunicarii intre partile interesate, care gandesc diferit, au interese, motivatii si experiente diferite.

Acesta activitate este cruciala si rezultatul acesteia se concretizeaza in standardele care dau forma pietelor mondiale si disemineaza armonizarea si raspandirea celor mai bune practici in toate colturile lumii.” (www.iso.org)