Mapei obtine certificarea ISO 14001

Scris de Advisor pe March 11th, 2011 in Stiri

Deerfield Beach, Florida – MAPEI, lider in productia de adezivi, izolatori si produse chimice folosite in constructii, marcheaza un nou pas in dovedirea viabilitatii companiei. In 2010, fabrica din Laval, Quebec, prima dintre cele 18 unitati MAPEI infiintate in America, a obtinut pentru MAPEI prima certificare ISO 14001 pentru sistemul sau de management al mediului inconjurator.

In 1998, principalul centru de productie si distributie al grupului MAPEI, aflat in Robbiano di Mediglia (langa Milano, Italia) a incorporat sistemul de management al mediului in acord cu standardul ISO 14001. Experienta castigata prin implicarea in proiectul Responsible Care (grija responsabila care promoveaza o viziune fara accidente si fara distrugerea mediului inconjurator) si deja certificatul sistem al calitatii de la MAPEI au servit ca baza solida pentru construirea sistemului de management al mediului.

Cele doua sisteme impartasesc, de fapt, multe trasaturi comune, ca tehnici de preventie, angajamentul conducerii pentru imbunatatirea continua, organizarea, documentarea, evidenta obiectiva a rezultatelor obtinute, si instruirea de personal. In 2004, fabrica din Latina a obtinut si ea certificarea ISO 14001.

“Am efectuat o munca deschizatoare de drumuri aici,” a precizat Luigi Di Geso, presedinte si director general executiv al MAPEI America, “si suntem extrem de mandri de oamenii nostri care ne-au ajutat sa obtinem certificarea ISO 14001. MAPEI se angajeaza ferm sa construiasca un mediu viabil pentru fabricile, angajatii si produsele noastre. Ne vom stradui din toate puterile ca toate fabricile noastre din America, una cate una, sa obtina acest prestigios nivel de desavarsire.” (sursa : www.forconstructionpros.com)