KCM a primit certificare ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului

Scris de Advisor pe March 18th, 2011 in Stiri

Vedanta Resources opreste cateva operatiuni cheie din mina de cupru KCM

Vedanta Resources Plc a oprit unele din operatiunile cheie din mina sa de cupru din Zambia, Konkola Copper Mine, dupa ce a primit o cerificare din partea unei companii britanice de siguranta. Certificarea ISO a venit ca urmare a unei investitii de 50 de milioane de dolari prin care compania doreste sa contracareze degradarea mediului in tara sud-africana unde se afla aceasta unitate a sa.

Dna Jacquiline Kabeta, purtator de cuvant al Konkola Copper Mines, a declarat ca rafinaria Nkana din Kitwe, topitoria Nchanga din Chingola, mina Nampundwe din Lusaka de Vest si mina Konkola din Chililabombwe au primit certificare ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului in urma unui audit efectuat de BSI in perioada 7-11 februarie, ilustrand angajamentul companiei prezent si viitor pentru reducerea la minim a impactului asupra mediului.

Dna Kabeta a spus ca standardul international ISO 14001 ofera atat un model pentru administrarea corecta a mediului, cat si indrumari despre cum sa fie luate efectiv in considerare problemele ambientale in cadrul operatiilor curente.

KCM a anuntat recent unele planuri de a cheltui 50 de milioane de dolari pentru proiecte legate de planul administrarii mediului implementat la mina Nchanga care nu este inca certificata ISO, dar se doreste acest lucru. Evaluarile preliminare ale minei Nchanga vor avea loc anul acesta in iunie, iar evaluarea propriu-zisa va avea loc in decembrie 2011.

Evaluarile au fost efectuate de BSI Management Systems din Marea Britanie, care a verificat implementarea sistemului de management al mediului in intreaga companie. Verificatorii au cerut firmei sa furnizeze un set de reguli sistematic pentru a identifica impactul activitatilor asupra mediului si a permite companiei sa isi imbunatateasca in mod continuu performantele.

Dna Kabeta a afirmat ca minele KCM, producatorul cel mai important de cupru din Zambia, considera ca a obtinut aceasta certificare ca un rezultat al eforturilor continue de a se concentra pe standardele de sanatate, siguranta a mediului si calitate, utilizand corespunzator inalta tehnologie si personalul calificat, supus unor formari constante in vederea mentinerii celor mai bune servicii.

Conducerea companiei este foarte incantata de certificarea ISO 14001, deoarece acest standard arata dedicarea sa catre clienti si comunitatile pe care le serveste. KCM incearca sa mentina o abordare prudenta in dirijarea afacerilor si sa continue sa exploreze oportunitati interesante pe masura ce apar, totul pentru a se alinia companiilor mondiale de top, pentru a reduce impactul asupra mediului si a investi in noi tehnologii care sa inlocuiasca echipamentul vechi.

Anul trecut, KCM a primit o amenda de patru mii de dolari de la judecatoria din Zambia dupa ce compania a poluat apele raului Kafue, una din sursele de apa folosite de mai bine de 20000 de oameni din orasul minier Chingola si zonele adiacente, incident care s-a intamplat dupa ce unele ape reziduale au fost deversate in rau in timpul operatiunilor. Compania a atribuit, oricum, poluarea unei caderi de curent in timpul operatiunilor, ceea ce a dus la consecinte neasteptate. KCM a regretat incidentul care a determinat-o sa investeasca in administrarea deseurilor pentru asigurarea sigurantei oamenilor din zonele unde au loc operatiuni. sursa: www.steelguru.com