ISO 7810 si ISO 7816 – Carduri

Scris de Advisor pe March 20th, 2011 in Standarde

Un card este un produs inteligent. Toate cardurile de credit sau de telefon pe care le purtam in portofel arata aproximativ la fel si pot si folosite in intreaga lume numai gratie dimensiunilor si grosimii lor bazate pe ISO/IEC 7810 – carduri de identificare, caracteristici fizice. Inginerii lucreaza pentru a face cardurile mai puternice si mai inteligente aplicand noile tehnologii.

ISO a emis standarde complete pentru cardurile fara contact (carduri pe care le putem trece doar printr-un scaner, in prezent folosite cel mai frecvent pentru deschiderea usilor securizate).

Alt standard international (ISO/IEC 7816-11:2004) se ocupa de biometrie, o tehnologie cu un viitor de succes in aplicatiile de securitate, folosita la pasapoarte si la cardurile de credit. Mecanismele biometrice – care includ scanarea irisului, imageria degetelor si recunoasterea faciala – masoara caracteristicile fiziologice si/sau de comportament pentru a verifica identitatea unui individ.

Securitatea liniilor aeriene si sectorul bancar sunt doar doua din aplicatiile unde identificarea personala bazata pe mecanisme biometrice este aplicata. (Organizatia Internationala de Standardizare)