ISS Inc. isi extinde domeniul de acreditare ISO 17025

Scris de Advisor pe September 6th, 2011 in Stiri

Integrated Service Solutions, Inc. primeste complimente pentru excelentul management de varf si pentru un palmares aproape perfect al satisfactiei clientilor.

Lansdale, Pennsylvania. 31 august 2011. Integrated Service Solutions, Inc. a anuntat astazi incheierea auditului de evaluare efectuat de A2LA si extinderea domeniului sau de acreditare ISO. Desi se aseamana din multe puncte de vedere cu standardul ISO 9001:2008, a carui certificare este detinuta de companie de peste sapte ani, ISO/IEC 17025:2005 se aplica direct laboratoarelor de metrologie care ofera rezultate din testari si calibrari.

Standardul ISO 17025 se concentreaza asupra sistemului de management al calitatii din cadrul unui laborator. O cerinta preliminara pentru calificare este de a avea un sistem documentat de management al calitatii deja implementat. Evaluarea cuprinzatoare efectuata de Asociatia Americana pentru Acreditarea Laboratoarelor (A2LA) a luat in discutie competenta tehnicienilor metrologi si a personalului auxiliar si a inclus o inspectie a unitatii, o trecere in revista a procedurilor de calibrare, o analiza a posibilitatii de urmarire si o apreciere a metodologiilor folosite si a echipamentului de calibrare. Acest audit garanteaza clientilor utilizarea celor mai fiabile metode de testare disponibile in prezent.

Printre capacitatile extinse se numara:
• Calibrarea pipetelor la fata locului;
• Presiunea: Pneumatica si hidraulica;
• Vacuum;
• Umiditatea si temperatura relative;
• Curentul de gaz;
• Micrometre, compasuri si ceasornice comparatoare.

Laboratoarele folosesc ISO 17025 pentru a-si implementa un sistem de management al calitatii prin care vizeaza sa isi imbunatateasca abilitatea de a produce consecvent rezultate valide. Deoarece acest standard trateaza probleme de competenta, acreditarea este o recunoastere oficiala a competentei si a nivelului de garantie oferit.

Acreditarea decernata de organisme recunoscute la nivel national le ofera clientilor incredere in rapoartele de calibrare; in plus, o evaluare impartiala a standardelor si a procedurilor utilizate de un laborator ofera un punct de vedere nepartinitor asupra modului in care functioneaza un laborator.

Certificatul obtinut de Integrated Service Solutions, Inc. si domeniul acreditarii pot fi consultate la adresa: http://www.a2la.org/scopepdf/2551-01.pdf. De asemenea, pentru mai multe informatii despre laborator, puteti vizita pagina web: http://www.integratedservicesolutions.com.
tags: certificare ISO 17025, laboratoare medicale, consultanta iso 17025, acreditare laboratoare, implementare 17025