ISO 4074 / 2002 pentru Prezervative

Scris de Advisor pe December 6th, 2010 in Standarde

ISO 4074 : 2002, Prezervativele din latex de cauciuc natural – Cerinte si metode de testare

Cu ocazia Zilei Internationale de Lupta Anti-SIDA, organizata anual pe data de 1 decembrie, de catre World AIDS Campaign, in vederea sensibilizarii cu privire la epidemie, in onoarea celor care au murit, pentru atrage atentia asupra unor aspecte cheie ale unui raspuns de succes la provocarile maladiei si pentru a inspira actiuni pozitive in acest domeniu, Organizatia Internationala de Standardizare ISO a accentuat importanta sporita a utilizarii standardului ISO 4074 pentru prezervative.

Secretarul general al ISO, d-l Rob Steele, comenteaza: “Milioane de oameni au murit ca rezultat al maladiei SIDA si mai multe milioane continua sa traiasca cu HIV. Un pas inainte pentru combaterea acestei epidemii este reprezentat de oferirea informatii despre modalitatea in care se poate preveni contaminarea.

Dar un alt pas, la fel de important, se refera la asigurarea faptului ca oamenii se pot baza pe aceste informatii.
Daca prezervativele trebuie sa fie instrumente eficace pentru a raspunde la provocarile epidemiei, atunci este necesar sa ne asiguram ca produsele de calitate inferioara nu intra pe piata.

Standardele ISO si in special standardul ISO 4074 pentru prezervative ofera cerinte bazate pe nivelurile de performanta convenite la nivel international, care sunt disponibile pentru toate tarile din lume. Prin asigurarea conformitatii cu standardele ISO, producatorii pot demonstra consumatorilor si autoritatilor de reglementare ca produsele lor sunt adecvate pentru utilizare. ”

In acest an, tema evenimentului este “Accesul universal si drepturile omului.” Secretarul General al ONU Ban Ki-moon, a avertizat ca multe tari se confrunta cu un acces redus la informatiile esentiale HIV, la instrumentele de prevenire, la tratamente si servicii si a subliniat nevoia importanta de a sustine drepturile omului, ca parte a raspunsului la combaterea epidemiei.