Fabrica Schneider Electric obtine prestigioasa certificare ISO 50001

Scris de Advisor pe November 2nd, 2012 in Stiri

ISO 50001 este cel mai inalt standard de management al energiei

Smyrna, Tennessee. 26 octombrie 2012. Schneider Electric, o companie mondiala specializata in managementul energiei, a anuntat astazi ca fabrica sa din Smyrna a primit certificarea ISO 50001: 2011, cel mai nou standard emis de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) in privinta dezvoltarii, implementarii, mentinerii si imbunatatirii sistemelor de management al energiei in cadrul organizatiilor.

In 2011, Schneider Electric a devenit prima companie din lume care obtinea aceasta certificare datorita proiectelor de management energetic si instalatiilor implementate in sediul sau central mondial, Le Hive, din Rueil-Malmaison, in apropiere de Paris.

“Este important sa punem in practica ceea ce promovam in domeniul managementului energiei si sa ne folosim propriile fabrici drept baze de testare a multor strategii reusite pe care le implementam pentru clientii nostri,” a declarat Jeff Drees, presedintele Schneider Electric SUA, intr-un comunicat de presa.

“A investi in pasii care trebuie urmati pentru a obtine si a pastra aceasta certificare ISO 50001 ne permite sa continuam sa dezvoltam cele mai inovatoare si mai eficiente tehnologii de management al energiei din sectorul nostru de activitate.”

Urmarirea certificarii ISO 50001 de catre fabrica din Smyrna serveste drept un fundament pentru angajamentul Schneider Electric asumat in privinta a doua mari programe nationale de eficienta energetica: certificarea Superior Energy Performance (Performanta energetica superioara – SEP) si provocarea Better Buildings, Better Plants (Cladiri mai bune, fabrici mai bune) lansata de administratia Obama. Programul SEP, care impune certificarea ISO 50001, se axeaza pe furnizarea unei foi de parcurs prin care unitatile industriale sa isi imbunatateasca in mod continuu eficienta energetica si sa isi pastreze in acelasi timp si caracterul competitiv.

Procesul riguros de verificare impus de program, care este realizat de o terta parte din exterior, se axeaza pe strategii active si inteligente (spre deosebire de metodele mai statice de economisire a energiei, care isi depreciaza eficacitatea in timp), oferindu-le unitatilor certificate SEP o pozitie de varf in proiectarea viitoarei infrastructuri a cladirilor.

Obtinerea certificarii ISO 50001 de catre fabrica din Smyrna, certificare acordata de UL DQS Inc., marcheaza o alta reusita a parteneriatului incheiat de Schneider Electric cu Departamentul Energiei din SUA. Raspunzand provocarii Better Buildings, Better Plants, compania s-a angajat sa isi reduca cu 25% consumul de energie din cele 40 de fabrici pe care le detine.

Trasatura esentiala a acestui program o reprezinta proiectul fiecarui participant, totalitatea lor servind drept indrumare pentru viitoarea proiectare sustenabila a cladirilor comerciale.

In calitatea sa de proiect prezentat de Schneider Electric, fabrica din Smyrna a construit o ferma solara de sase acri in 2011 – prima de acest fel din Statele Unite. Aceasta genereaza aproximativ 1,3 milioane kWh de electricitate anual, ceea ce reprezinta 25% din consumul total al fabricii, si functioneaza, de asemenea, ca un teren de cercetare si testare pentru solutiile de exploatare a energiilor regenerabile, permitand progresul mondial in aceasta industrie.

“Cladirile natiunii noastre consuma extraordinar de multa energie – insa nu este nevoie ca acest lucru sa continue,” a mai spus Drees. “Implementand multe dintre strategiile si tehnologiile care sunt disponibile in ziua de azi, putem reduce cantitatea de energie consumata si de carbon emis – asigurand viitorul energiei noastre in anii care vor veni.”

Si alte fabrici Schneider Electric din intreaga lume se pregatesc sa urmeze pasii facuti de fabrica din Smyrna si de sediul central al companiei pentru a obtine certificarea ISO 50001:2011.

Unul dintre specialistii mondiali in managementul energiei, cu operatiuni raspandite in peste o suta de tari, Schneider Electric ofera solutii integrate pe multe segmente de piata: utilitatile si infrastructura, productia de masini si utilaje, cladirile rezidentiale si nerezidentiale, retele si centre de date si altele. Incercand sa faca energia mai sigura, mai fiabila, mai eficienta, mai productiva si mai ecologica, cei peste 130000 angajati ai companiei au realizat in 2011 vanzari de circa 31 miliarde dolari (22,4 miliarde euro), multumita angajamentului activ de a ajuta persoanele fizice si juridice sa valorifice la maxim energia. Pentru mai multe informatii, vizitati www.schneider-electric.com/us.