ENEC obtine 5 certificari ISO

Scris de Advisor pe February 20th, 2012 in Stiri

ENEC obtine 5 certificari ISO ale unor standarde internationale ISO

Abu Dhabi. 14 februarie 2012. Corporatia de Energie Nucleara a Emiratelor Arabe Unite (ENEC) a anuntat recent obtinerea altor cinci certificate ISO ale standardelor internationale, reprezentand o parte a angajamentului organizatiei fata de siguranta si eficienta operatiunilor, fata de calitate si de excelenta in performanta.

Standardele internationale au fost atinse prin intermediul implementarii unui numar de sisteme strategice de management, cum este cel al sanatatii si securitatii ocupationale sau cel al mediului.

Aceasta realizare a avut ca baza certificarea sistemului de managementul calitatii (SMC) conform standardului ISO 9001, obtinuta in mai 2011. Cele cinci noi acreditari au fost complet integrate in SMC pentru a crea un sistem de management holistic urmand liniile directoare ale specificatiei PAS 99.

ENEC a primit acreditari in domeniile: sanatate si securitate ocupationala (OHSAS 18001); securitatea informatiei (ISO 27001); managementul serviciilor IT (ISO 20000); managementul continuitatii afacerii (BS 25999); si managementul mediului (ISO 14001).

“Angajamentul pe care ENEC si l-a luat fata de excelenta a fost demonstrat de atingerea unui total de cinci standarde internationale in zone strategice cum sunt sanatatea si siguranta, calitatea si excelenta in performanta, ca si eficienta operatiunilor,” a declarat Mohamed Al Hammadi, presedintele consiului de administratie ENEC. “Aceste standarde internationale, la care am ajuns dupa doi ani de eforturi, ne ajuta sa ne promovam ca organizatie de talie mondiala, oferind asigurari partilor interesate si garantand cele mai bune practici care vor indeplini nevoile in crestere de energie ale natiunii noastre.”

Aceste certificate ISO 9001, 14001, 27001, 20000 si OHSAS 18001 reprezinta cel mai inalt nivel de excelenta in sistemele de management. Standardele sunt dezvoltate de comitete tehnice internationale, reunind experti din industrie, tehnica si mediului de afaceri care solicita si utilizeaza aceste standarde.

Acesti experti pot fi reprezentanti ai agentiilor guvernamentale, ai laboratoarelor de incercari, ai asociatiilor consumatorilor, ai ONG-urilor sau ai sferei academice. Data fiind diversitatea grupului de parti interesate, standardele rezultate servesc drept punti de referinta intre furnizori si partile interesate, deoarece beneficiaza de un limbaj tehnic comun. (dupa o stire khaleejtimes.com)