DMTF obtine recunoastere internationala prin 2 standarde ISO/IEC

Scris de Advisor pe September 3rd, 2011 in Stiri

OVF si SM CLP au fost adoptate oficial ca standarde ISO/IEC, consolidand pozitia de lider a DMTF in dezvoltarea de solutii de management IT

30 august 2011. Portland, Oregon. Distributed Management Task Force (DMTF), organizatia care a adus impreuna expertii din industria IT pentru a colabora la dezvoltarea, validarea, promovarea si adoptarea standardelor pentru managementul sistemelor, a anuntat astazi ca specificatiile sale Open Virtualization Format (OVF) si Server Management Command Line Protocol (SM CLP) au fost adoptate ca standarde internationale de catre comitetul tehnic unit 1 (JTC 1) al Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO) si al Comisiei Electrotehnice Internationale (IEC). Aceste standarde sunt primele specificatii DMTF care sa fie publicate la nivel international, marcand o realizare considerabila pentru organizatie. Ambele specificatii ofera o eficienta esentiala si economii ale costurilor pentru managerii din diversele medii IT.

“Suntem foarte multumiti ca am supus atentiei JTC 1 specificatiile elaborate de DMTF si ca am primit sprijinul necesar de la organismele nationale in adoptarea lor ca standarde ISO/IEC,”a declarat Karen Higginbottom, presedinta JTC 1. “OVF este un instrument implementat la scara larga pentru distribuirea volumelor de munca in mediile virtual si cloud, in timp ce SM CLP simplifica managementul serverelor. Aceste standarde vor imbunatati interoperabilitatea in cadrul centrelor de date si reprezinta un rezultat grozav al cooperarii dintre JTC 1 si DMTF.”

Dat fiind faptul ca industria IT continua sa foloseasca tot mai mult mediile cloud, extizandu-si sistemele dincolo de centrele de date traditionale, solutiile de management bazate pe standarde au devenit si mai esentiale pentru pentru o experienta unitara a utilizatorilor. ISO si IEC sunt cei mai mari dezvoltatori si editori de standarde internationale. Publicatiile ISO/IEC ofera specificatii care au un plus de credibilitate si care ajuta la indeplinirea celor mai stricte indrumari privind calitatea si la o functionare dupa asteptari.

“Standardizarea ISO este un criteriu fundamental pentru multe organizatii guvernamentale si organizatii asociate atunci cand determina ce tehnologii vor utiliza,” a spus Jeff Hilland, vicepresedinte la DMTF. “Faptul ca OVF si SM CLP au fost adoptate de ISO si IEC le transforma pe acestea in solutii mai accesibile directorilor IT din intreaga lume, contribuind la misiunea DMTF de a oferi un management IT interoperabil.”

Cele doua standarde, ISO/IEC 13187: 2011 “Tehnologia informatiei – Specificatia Server Management Command Line Protocol (SM CLP)” si ISO/IEC 17203 2011 “Open Virtualization Format” pot fi achizitionate de pe site-ul ISO (http://www.iso.org/iso/iso_catalogue.htm) sau din magazinul virtual IEC (http://webstore.iec.ch). Pentru mai multe informatii despre Distributed Management Task Force, accesati http://www.dmtf.org.