Certificat ISO 27001 obtinut de o firma IT

Scris de Advisor pe February 22nd, 2013 in Stiri

Dezvoltator de solutii inovative pentru centre de date obtine certificarea ISO 27001 pentru managementul securitatii informatiei

Compania Verne Global, dezvoltator de solutii inovative pentru centre de date, cu sediul in Regatul Unit, anunta obtinerea certificatului ISO 27001 pentru managementul securitatii informatiei.

Prestigiosul certificat demonstreaza angajamentul companiei Verne Global pentru solutii tehnice de ultima generatie destinate gestionarii informatiilor din cadrul centrului de date din Keflavik, Islanda.

Standardul ISO 27001 recunoaste efortul concentrat al companiei Verne Global in protejarea confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii informatiilor, concomitent cu mentinerea concentrarii pe securitatea activelor informationale vitale, aspecte critice pentru asigurarea securitatii generale a centrului de date si a mentinerii increderii continue a clientilor.

“Obtinerea certificarii ISO 27001 asigura clienti, angajatii, partenerii si investitorii ca sunt luate toate masurile necesare pentru asigurarea sigurantei informatiilor critice si confidentiale precum si pentru implementarea tuturor elementelor legislative si reglementatoare” a declarat dl Tate Cantrell, coordonator tehnologie pentru Verne Global.

“Capacitatea de a proteja informatiile in fata atacurilor externe reprezinta un aspect esential al industriei centrelor de date. Compania noastra continua sa implementeze masuri de eficienta si securitate in cadrul operatiunilor de afaceri desfasurate concomitent oferirea catre clienti a celei mai bune infrastructuri din punct de vedere tehnoloic.”

Standardul demonstreaza angajamentul catre continua auto-imbunatatire prin intermediul evaluarii riscurilor si identificarea activitatilor de control adecvat.

Certificatul ISO 27001 subliniaza cerintele specifice pentru fundamentarea, implementarea, operarea, monitorizarea si imbunatatirea unui sistem de management al securitatii informatiei – Information Security Management System (ISMS)- care are ca obiective eliminarea amenintarilor cyber-atacurilor si continuitatea activitatii afacerilor.

In cadrul certificarii sunt acoperite o serie de diverse obiective si actiuni de control precum securitatea fizica si perimetrala, politca de securitate, conformitatea, controlul accesului, securitatea organizationala precum si gestionarea comunicarii si a operatiilor interne.

Verne Global este in plin proces de dezvoltare a primului centru industrial de date fara amprenta de carbon. Misiunea companiei este de a dezvolta centre de date in regiuni geografice optimizate care ofera companiilor cel mai bun cost la achizitie alaturi de alimentarea electrica facuta cu energie 100% regenerabila.

Aflat in primul stadiu de dezvoltare, compania contruieste un centru de date de 44 acri in cadrul sediului fostului centru de comanda NATO din Keflavik, Islanda. Tinand cont de atributele naturale favorabile detinute de Islanda si de resursele de energie reutilizabile, Verne Global permite clientilor sai sa economiseasca aproape 100 milioane dolari in zece ani doar din economiile de energie. (dupa un comunicat ibtimes.com)