BioLife Solutions obtine certificarea sistemului de management conform ISO 13485

Scris de Advisor pe December 24th, 2009 in Evenimente, Stiri

BioLife Solutions, Inc, un dezvoltator de frunte, producător şi comerciant de instrumente de bioprezervare pentru celule, ţesuturi şi organe, a anunţat că a finalizat cu succes auditurile de certificare a sistemelor de calitate şi facilitatilor de producţie GMP din Bothell, Washington, de către BSI Group şi a fost emis un certificat ISO 13485 : 2003 (un standard international pentru sistemele de calitate pentru sprijinirea proiectarii, pentru dezvoltare precum şi fabricarea dispozitivelor medicale).

Mike Rice, preÅŸedinte BioLife ÅŸi CEO, a declarat, “Această realizare este o piatră de hotar de calitate strategică pentru BioLife. Multe aplicaÅ£ii client includ utilizarea celor mai bune dintre produsele noastre ca o soluÅ£ie de combinat de conservare / livrare injectabilă pentru terapii bazate pe celule utilizate pentru tratarea cancerului, insuficienţă cardiacă precum ÅŸi o serie de alte boli. Suntem în continuare pentru a îmbunătăţi calitatea amprentei noastre de proprietate,-in-clasa HypoThermosol ® ÅŸi CryoStor (TM), media bioprezervarea produselor cu acest tip de certificare ÅŸi actualizări pentru FDA-ul nostru principal. Mai mult, ne aÅŸteptăm sa obtinem si Marcajul de conformitate CE Mark pentru produsele noastre în 2010. ”

In plus faţă de certificare ISO 13485, instalaÅ£ile BioLife de fabricaÅ£ie a sistemelor de calitate adera la 21 CFR partea a 820 – Sistem de Calitate a Regulamentului de bune practici de fabricaÅ£ie (GMP) a dispozitivelor medicale, 21 CFR 210 ÅŸi 211 care acoperă GMP pentru Productia aseptică, Volumul 4, Orientările UE, anexa 1 pentru fabricarea medicamentelor sterile, ISO 13408 pentru prelucrarea aseptică a produselor de asistenţă medicală, ÅŸi ISO 14644 pentru Camere Curate.

sursa: PR Newswire