Certificare OHSAS 18001 obtinuta de Banagas

Scris de Advisor pe September 13th, 2011 in Stiri

Banagas atinge un nou record al sigurantei si obtine certificarea OHSAS

29 august 2011. Compania Bahrain National Gas (BANAGAS) a primit recunoasterea internationala OHSAS 18001:2007 dupa ce si-a incheiat cu succes fazele auditului de certificare ISO. Reprezentantii organismului de certificare si-au exprimat satisfactia deplina fata de sistemul de management al sigurantei, sanatatii si mediului implementat de companie. Nu au fost descoperite neconformitati in sectiile si in departamentele care au facut obiectul procesului de audit.

Banagas a atins un coefiecient record de siguranta de 6,5 milioane de ore fara niciun incident de intrerupere a lucrului incepand cu data de 27 mai 2007. Compania si-a imbunatatit astfel recordul anterior din 2010, cand inregistrase sase milioane de ore fara niciun accident de intrerupere a lucrului. Anul acesta, compania a castigat mai multe premii internationale pentru siguranta de la organizatii reputate, ca: Societatea Regala pentru Prevenirea Accidentelor, Asociatia Prelucratorilor de Gaz si Consiliul de Securitate Nationala al Natiunilor Unite.

“Sunt recunoscator fiecarui membru in parte care s-a dedicat obtinerii acestei realizari,” a declarat directorul general Banagas, dr. Shaikh Mohammed bin Khalifa Al Khalifa. “Fac un apel la personalul nostru de a mentine aceasta excelenta performanta pentru a atinge si urmatorul nostri obiectiv, certificarea ISO 14001:2004 pentru sistemul de management al mediului,” a adaugat el.

O companie care prelucreaza gaze extrem de inflamabile trebuie sa acorde cea mai mare atentie sanatatii si securitatii profesionale, si – inca de la inceperea operatiunilor – aceast aspect a avut o importanta covarsitoare. “Pentru a proteja viata si bunurile, aplicam cele mai exigente reglementari pentru a garanta conditii de lucru sigure in toate facilitatile noastre, urmand indeaproape standardele privind sanatatea si siguranta din industria gazelor,” a declarat un purtator de cuvant al companiei.

De la infiintarea sa, cand Banagas a luat masuri de protejare a mediului, rezolvand problema gazelor asociate care erau arse si, astfel, irosite de 40 de ani, compania a continuat sa reprezinte un exemplu in industria sa. Politicile sale consacrate privind siguranta, sanatatea si mediul includ o strategie clara de conservare a mediului si de ocrotire a sanatatii si sigurantei tuturor cetatenilor, angajatilor si furnizorilor unitatii.

Comitetul de conducere al Companiei Nationale de Gaz din Bahrain considera siguranta si sanatatea ocupationala a angajatilor sai si protectia mediului ca pe una dintre responsabilitatile sale primare. Compania se dedica punerii la dispozitie a unui mediu de lucru sigur si sanatos si ia masuri de precautie pentru a reduce la minim si a preveni accidentele personale, poluarea, vatamarea bunurilor si a mediului. Pentru informatii suplimentare, vizitati http://www.banagas.com.