Certificare ISO 9564 – Coduri PIN pentru carduri bancare

Scris de Advisor pe May 6th, 2011 in Standarde

Un nou standard recent publicat de Organizatia Internationala pentru Standardizare si anume ISO 9564, asigura securitatea numerelor PIN pentru cardurile dvs. bancare

Standardul ISO 9564-1 se aplica la gestionarea codurilor PIN pentru verificarea detinatorilor cardurilor in sistemele bancare, in special in cazul bancomatelor – automated teller machine – (ATM), la terminalele punctelor de vanzare, in cadrul distribuitoarelor automate de combustibil, automatelor comerciale, chioscurilor bancare si in cadrul sistemelor de selectie / schimbare a codurilor PIN.

Cea de a treia editie a standardului anuleaza si inlocuieste ultimile doua, care au fost revizuite punct de vedere tehnic.

Standardul ISO 9564-1 a fost dezvoltat de comitetul tehnic ISO / TC 68, Servicii financiare, subcomitetul SC 2, Managementul securitatii si operatii bancare generale.

Standardul ISO 9564-1:2011, Servicii financiare – Gestionarea si securizarea numarului personal de identificare (PIN) – Partea 1: Principii de baza si cerintele codurilor PIN in sistemele bazate pe card, este disponibil la institutele nationale membre ISO.