Certificare ISO 27001 pentru o cladirea de birouri

Scris de Advisor pe January 28th, 2012 in Stiri

Cladirea de birouri Brickell World Plaza primeste certificarea ISO 27001

Miami, Florida. 26 ianuarie 2012. Cladirea de birouri 600 Brickell, cunoscuta si sub numele Brickell World Plaza, construita de Foram Group, a primit in mod oficial certificare ISO 27001 ca rezultat al parteneriatului incheiat cu firma de consultanta Consult2Comply (C2C). Este vorba despre prima cladire de birouri comerciale distinsa cu acest nivel de acreditare, unul dintre cele mai inalte din lume in privinta securitatii IT&C.

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), care a elaborat standardul in colaborare cu Comisia Electrotehnica Internationala, este o organizatie mondiala neguvernamentala care promoveaza dezvoltarea si implementarea in mod voluntar a unor standarde destinate sistemului de securitatea informatiei. Desi numeroase companii din lumea intreaga au obtinut aceasta acreditare, o cladire nu a a fost niciodata distinsa pana in prezent cu recunoasterea conformitatii sale cu acest standard.

“Suntem extrem de mandri sa fim prima cladire de birouri comerciale din lume care sa fi obtinut aceasta certificare ISO 27001 recunoscuta la nivel international,” a declarat Loretta H. Cockrum, fondatoarea si presedinta Foram Group. “Nivelul de securitate IT&C din 600 Brickell este de acum inainte un model pentru cladirile de birouri comerciale. Acum punem la dispozitie ceea ce chiriasii vor ajunge sa considere un standard pentru protejarea datelor lor. Situatia noastra actuala ne permite sa oferim o continuitate a afacerilor si o conectivitate maxima, fara precedent, pe post de atractie – nicio alta cladire din lume nu poate sa vina cu o astfel de oferta in prezent.”

Consult2Comply, lider in furnizarea de servicii de management al conformitatii cu reglementarile, a lucrat impreuna cu Foram la pregatirea cladirii in vederea acestei certificari ISO 27001. Jason Clark, director de servicii in cadrul Consult2Comply, a declarat: “Nu a mai existat o astfel de realizare in istoria certificarilor ISO, deci puteti sa va dati seama de dificultati. Am profitat de capacitatea instrumentului nostru, Compliance Mapper™, pentru a compara punctele de contact si pentru a pune in legatura cerintele standardului cu numeroasele aspecte ale viziunii pe care cladirea dorea sa o ofere chiriasilor sai pe intinderea celor 40 de etaje ale sale.”

Dl Clark a adaugat: “Pentru a obtine aceasta acreditare ISO 27001, organizatiilor li se impune sa incheie cu succes o evaluare foarte dificila si sa isi auditeze practicile de management. Insa aceasta nu era o structura corporativa tipica. Cladirea era nou-nouta si asa ceva nu se mai facuse inainte, deci a trebuit sa luam in calcul multe adaptatari la situatie si multe aspecte ale standardului, puse in corespondenta cu alte cerinte, politici si proceduri si aplicate in moduri neconventionale. Echipa noastra experimentata de la Consult2Comply le-a aratat expertilor de la 600 Brickell World Plaza cum sa foloseasca si sa aplice caracteristicile cladirii lor in efortul de a obtine certificarea ISO 27001”.

Dna Cockrum a concluzionat: “Complexitatea acestui proiect a fost enorma. C2C ne-a ajutat sa selectam, sa definim si sa identificam cum trebuie problemele elementare astfel incat sa ne punem toata documentatia in ordine. Au existat si mici provocari cand am inaugurat cladirea, insa le-am rezolvat si, multumita Consult2Comply, am incheiat auditul cu brio.”

ISO 27001 este un standard international pentru managementul serviciilor IT. ISO/IEC 27001 impune conducerii organizatiei sa examineze sistematic riscurile legate de informatiile folosite in organizatie, luand in considerare amenintarile, vulnerabilitatile si impactul asociat riscurilor.

Organizatia trebuie sa isi elaboreze si implementeze un set coerent si cuprinzator de masuri de control privind securitatea informatiei si/sau de alte forme de tratare a riscurilor (cum sunt evitarea riscului sau transferul riscului) pentru a lupta impotriva acelor riscuri socotite inacceptabile, adoptand un proces de management impartasit de toti prin care se garanteaza faptul ca masurile de control privind securitatea informatiei continua sa indeplineasca neintrerupt nevoile de securitate ale organizatiei.

Pentru informatii suplimentare, vizitati www.600brickell.com si www.foramgroup.com.