Certificare ISO 22951

Scris de Advisor pe April 7th, 2009 in Standarde

ISO 22951 va face interventiile vehiculelor de urgenta mai rapide si mai sigure

112_logoISO 22951:2009, Dictionar de date si seturi de mesaje pentru dreptul de control prioritar al semnalelor de sisteme de urgenta si pentru vehiculele de transport public (PRESTO) standardizeaza mesajele în sistemele de prioritizare a semnalului de urgenta si pentru vehiculele de transport public (transporturi de urgenta: masini de pompieri, politie, salvare).

Prin asigurarea unei infrastructuri comune, standardul urmareste sa promoveze difuzarea unor astfel de sisteme.

Dreptul de control prioritar al semnalelor de control al traficului Рde exemplu, prin prelungirea luminii verzi sau scurtarea luminilor de culoare rosie Рpe baza unor informatii cu privire la locatia de urgenta a vehiculelor, viteza lor, destinatia si directia de deplasare, la o intersectie de urgenta, astfel ̨nc̢t vehiculele pot traversa o intersectie rapid si ̨n conditii de siguranta.

ÃŽn acelasi timp, informatiile cu privire la trecerea unor vehicule de urgenta pot fi transmise si la alte zone de trecere a vehiculelor si a pietonilor, pentru a evita posibile coliziuni. Certificarea firmelor cu standardul ISO 22951, astfel, se adreseaza sistemelor care utilizeaza functii de control al semnalului de prioritate pentru a ajuta buna operare a vehiculelor de urgenta.

Acest tip de sistem cuprinde un centru de gestionare a traficului,în unitatile de vehicule, in unitatile de comunicare de pe marginea drumului si in unitatile prezente pe drumuri.
Vehiculele de transport public cum ar fi autobuzele pot, de asemenea, sa fie conectate la sistemele de prioritizare a controlului de trafic.

Avantajele oferite de punere în aplicare a standardului ISO 22951 includ urmatoarele:
• Reducerea timpului de raspuns vehiculelor de urgenta,
• Solutionarea din timp a accidentelor si îmbunatatirea ratei de arestare a delicventilor (în cazul interventiilor masinilor de politie la locul crimei sau la locul intamplarii faptei)
• Sprijin pentru activitati de salvare rapida si de îmbunatatire a ratelor salvare a vietilor
• Reducerea numarului de accidente rutiere asociate cu traseul vehiculelor de urgenta
• Îmbunatatirea serviciilor de transport public prin minimizarea intreruperilor avute ca urmare a interventiei autovehiculelor de urgenta.

ISO 22951:2009, Dictionar de date si seturi de mesaje pentru dreptul de control prioritar al semnalelor de sisteme de urgenta si pentru vehiculele de transport public (PRESTO) a fost elaborat de catre comitetul tehnic ISO / TC 204, sisteme de transport inteligente, grupul de lucru WG 8, transportul public / de urgenta.

Standardul este disponibil de la institutele nationale ISO De asemenea, poate fi obtinut direct de la Secretariatul Central al Organizatiei Internationale de Standardizare contra unui pret de 150 franci elvetieni, sau contactand direct Departamentul de Marketing si Comunicare.

Tags: