Centru comercial obtine dubla certificare ISO

Scris de Advisor pe September 26th, 2011 in Stiri

Centrul comercial “Le Terrazze” primeste dubla certificare ISO 14001 si OHSAS 18001

Este vorba despre primul centru comercial din lume recunoscut de aceste certificari in faza de constructie. LRQA este registrul care a acordat centrului certificarea mediului ISO 14001 si pe cea a sanatatii si securitatii la locul de munca, OHSAS 18001.

26 septembrie 2011. Centrul comercial “Le Terrazze”, din regiunea La Spezia, s-a transformat in primul centru de acest fel din lume care sa primeasca de la Registrul Lloyd pentru Asigurarea Calitatii dubla certificare ISO pentru OHSAS 18001 si ISO 14001 in timpul fazei de constructie.

Inca de la primele etape ale dezvoltarii sale, “Le Terrazze” a implementat un sistem de management al securitatii, sanatatii si mediului, asigurand conformitatea stricta cu cele mai bune practici internationale.

In acest mod au fost reduse la minim riscurile care ar putea afecta oamenii implicati in proiect, ca si impactul lui asupra mediului si comunitatii locale.

Potrivit lui Jerry Boschi, director general de dezvoltare a companiei Sonae Sierra in Italia, “obtinerea acestor prestigioase certificari ISO se datoareaza implementarii unui sistem de management al securitatii, sanatatii si mediului prin care centrul comercial isi confirma angajamentul ferm al proiectului fata de sustenabilitate si siguranta, inca de la inceputul construirii sale”.

Pe de o parte, certificarea OHSAS 18001 se bazeaza pe standardul international care stabileste cerintele specifice pentru managementul si protectia sanatatii si sigurantei angajatilor.

Pentru a obtine certificarea OHSAS, Sonae Sierra si-a implementat un program de practici de securitate prin care a stabilit un minimum de ore in fiecare luna in care sa fie auditate aspectele legate de siguranta si de sanatate. Centrul comercial foloseste o metodologie proprie de investigare a incidentelor si efectueaza periodic, fara avertizare, simulari ale unor situatii de urgenta.

Pe de alta parte, certificarea ISO 14001 garanteaza angajamentul ferm al centrului fata de protejarea mediului inconjurator.

Cu ajutorul folosirii corespunzatoare a sistemului de management al securitatii, sanatatii si mediului, “Le Terrazze” va fi capabil sa controleze unele dintre cele mai importante aspecte in materie de sustenabilitate, cum ar fi energia electrica, consumul de apa sau gestionarea deseurilor si reciclarea acestora. Un exemplu clar este ca, la sfarsitul lunii iunie 2011, au fost reciclate 99% dintre reziduurile generate de constructia centrului, si a fost monitorizat si controlat consumul de apa si de energie.

Cu o suprafata bruta de inchiriat de de 38600 m², “Le Terrazze” va fi cel mai mare centru comercial din provincie; el va avea 106 magazine, incluzand un hipermarket de 11700 m², opt magazine universale si 15 restaurante si baruri, ca si un centru fitness cu piscina acoperita, o sala de jocuri de 700 m² si o parcare acoperita de 2000 de locuri. “Le Terrazze”, care si-a inchiriat deja 80% din suprafata, a presupus o investitie de 125 de milioane de euro, ceea ce a avut un efect pozitiv asupra economiei locale a regiunii, creand aproximativ 700 de locuri de munca noi (direct si indirect), fara a pune la socoteala locurile de munca din hipermarket. Deschiderea sa este prevazuta pentru sfarsitul lui februarie sau inceputul lui martie 2012. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.sonaesierra.com.

Tags: