Centrala termoelectrica Dahanu certificata ISO 50001

Scris de Advisor pe July 2nd, 2011 in Stiri

Centrala termoelectrica Dahanu a Reliance Infrastructure Ltd. este prima companie din lume certificata ISO 50001:2011

28 iunie 2011. Paris, Franta si Mumbai, India. Bureau Veritas Certification este incantat sa anunte ca a certificat centrala termoelectrica Dahanu apartinand Reliance Infrastructure Ltd. cu standardul ISO 50001:2011. Aflata in India, aceasta este prima companie si centrala electrica din lume care sa fie certificata ISO 50001:2011, noul standard pentru managementul energiei dezvoltat de ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) si publicat oficial pe 15 iunie 2011.

Facand parte din Reliance Infrastructure Ltd., cea mai mare intreprindere privata de utilitati electrice din India, centrala termoelectrica Dahanu are o capacitate de productie de 2 x 250 MW si foloseste carbunele drept combustibil primar. Fabrica a inceput sa functioneze in 1996, fiind cea mai importanta unitate a Reliance Infrastructure Ltd. in ceea ce priveste conservarea energiei. Printre beneficiile implementarii standardului, cele mai remarcabile realizari sunt:

• O analiza completa a consumului tuturor cladirilor si zonelor auxiliare, ca si al echipamentului;
• Imbunatatirea monitorizarii consumului energetic al tuturor operatiunilor;
• Definirea limitelor de utilizare si de consum ale energiei in ceea ce priveste cele mai importante operatiuni energetice si implementarea de masuri de control ale abaterilor aparute in operatiunile de mentenanta.

Suplimentar fata de imbunatatirea operatiunilor, centrala termoelectrica Dahanu a efectuat o serie de investitii vizand diverse aspecte inca din martie 2010. Economiile estimate vor insuma circa 96.4 milioane de rupii indiene pe an in urma investirii a 18.5 milioane de rupii indiene, acestea urmand sa se amortizeze in decurs de 27 de luni.

Deja recunoscuta ca lider in practicile energetice prin primirea mai multor premii, ca Premiul de Management al Energiei din partea Confederatiei Industriei Indiene, centrala termoelectrica Dahanu este prima companie din lume care a primit un certificat ISO 50001:2011, poate cea mai buna dovada a priceperii sale in gestionarea energiei. Auditurile de certificare au fost efectuate de echipa Energy Efficiency and Carbon din biroul din Mumbai al Bureau Veritas Certification, care a auditat centrala termoelectrica Dahanu in ianuarie 2011 in privinta standardului EN/BS 16001:2009.

Bureau Veritas Certification a fost implicat in dezvoltarea acestui standard ca membru al Grupului Consultativ Tehnic (TAG) al ISO PC242, comitetul care dezvolta standardul de management al energiei. Un curs de formare organizat de Bureau Veritas este programat pentru 19 iulie 2011 pentru a se asigura ca exista resurse de sprijin pentru acest standard. Daca doriti mai multe informatii despre acest aspect, vizitati www.us.bureauveritas.com/training.

Bureau Veritas Certification ofera un portofoliu cuprinzator de produse, de la standarde recunoscute international pana la sisteme mai personalizate, folosind resurse gazduite intr-o retea internationala.
Pentru mai multe informatii despre Reliance Infrastructure Ltd. si centrala termoelectrica Dahanu, vizitati: http://www.rinfra.com/kar_energy_generation.html.

Pentru mai multe informatii despre ISO 50001:2011 si despre serviciile de certificare oferite de Bureau Veritas Certification, vizitati: http://www.us.bureauveritas.com/bvc. sursa: www.sacbee.com