Ce firme ar trebui sa folosesca HACCP / ISO 22000 ?
Scris de Advisor pe January 22nd, 2016 in Articole
Avand in vedere ca ISO 22000 / haccp este un standard generic de management al sigurantei alimentare, acesta poate fi utilizat de catre orice organizatie implicata in mod direct sau indirect in lantul alimentar – ferme, crescatorii piscicole, producatori de lactate, procesatori de produse din carne, pescatorii, procesatori de carne congelata si fabrici de conserve etc. si care doresc sa obtina o certificare ISO 22000.
Includem in categoria de potentiali utilizatori ai standardului ISO 22000 furnizorii de servicii de alimentatie cum ar fi restaurantele, lanturile fast-food, spitalurile si hotelurile.
Serviciile complementare nu trebuie uitate, incluzand in acesta categorie furnizorii de transport, stocare si distributie alimentara, furnizorii de servicii de catering precum si producatorii si furnizorii de echipamente, aditivi, materii prime, produse de curatire si sanitare, ambalaje etc.
Pe scurt, daca produsele unei companii au legatura cu industria alimentara sau cu alimentele din comert, cel putin o parte sau chiar toate cerintele ISO 22000 se vor aplica pentru reglementarea activitatilor respectivei companii.