Audit de certificare ISO 14001 la Czech Airlines

Scris de Advisor pe November 11th, 2008 in Stiri

Czech Airlines a trecut cu succes etapa finala a unui audit de certificare ISO 14001

La sfarsitul lunii octombrie, Czech Airlines cu trecut cu succes de etapa finală a unui audit de mediu în conformitate cu norma internatională ISO 14001.

Auditul de certificare a avut loc în doua tururi de scrutin, începand din iulie pană în octombrie. De auditul organizatiei s-a ocupat societatea internationale de prestigiu Det Norske Veritas, axata pe zbor si operatiuni de teren, intretinerea tehnica a aeronavelor, programe de formare, precum si vanzări si activităti de suport. Rezultatul auditului arata ca, în procesele si activitatile sale cheie, Czech Airlines a întreprins o serie de pasi sistemici de îmbunătătiri, cu o vedere pe termen lung asupra mediului, care au atins un nivel mai înalt de conformitate cu standardele internationale.

ISO 14001 este un standard international recunoscut la nivel mondial, în conformitate cu care un sistem de management de mediu este configurat, sau, cu alte cuvinte, un sistem pentru reducerea impactului de mediu si pentru protectia mediului. Acesta va ajuta compania sa respecte legislatia de mediu si ajuta la motivarea pentru imbunatatirea continua, astfel că activitătile sale vor pune cat mai putin posibil risc asupra mediului.

Solicitarile prevăzute de standardele internationale ISO 14001 nu sunt îndeplinite de către toate companiile aeriene. În Alianta SkyTeam, în afară de Czech Airlines, un certificat ISO este de asemenea detinut de către Air France-KLM.

Obiectul de audit l-a reprezentat intreaga gama de activitati ale Czech Airlines, activităti, de exemplu, programate, precum transportul aerian comercial charter, avioane de pasageri si de la sol, tehnologie de intretinere si reparatii aeronave, echipajul de formare, precum si de formare profesională si tehnică, programe operationale de personal, si scutite de taxe de vanzare.

ÃŽntregul audit a fost finalizat cu succes la sfarsitul lunii octombrie, atunci cand Czech Airlines a primit aprobarea raportului preliminar de la auditorii Det Norske Veritas.

Punerea în aplicare a acestui standard a adus companiei aeriene un sistem de muncă, precum si un set de instrumente pentru protectia mediului si de reducere a impactului asupra mediului, a muncii. De asemenea, va creste prestigiul acesteia pentru clientii si partenerii de afaceri. Cu toate acestea, certificarea nu completeaza activitătile cu privire la mediu.

ISO 14001 a fost aplicat începand cu anul 1996 si se referă la acele aspecte de mediu care pot influenta o organizatie. Inca de la prima publicare a standardului ISO în 1996, sistemele de management de mediu au devenit semnificativ răspandite în întreaga lume. In prezent, peste 70000 companii din întreaga lume detin un certificat de mediu. În Republica Cehă, peste 1800 companii si organizatii detin certificatul ISO 14001.

Gazeta Travel News, www.ftnnews.com

Tags: , , , , ,