Sesiunea “Constructii pentru un viitor durabil” de la Dubai

Scris de Advisor pe October 18th, 2008 in Evenimente

ISO se concentreaza la evenimentul de la Dubai pe nevoile de standardizare
“Constructii pentru un viitor durabil”

O sesiune deschisa despre “Constructii pentru un viitor durabil” a fost evidentiata in programul de ieri, la a 31-a Adunare Generala ISO care a avut loc pe 14-16 octombrie în Dubai, Emiratele Arabe Unite.
Evenimentul a aratat aşteptările privind standardizarea internaţională în acest domeniu şi a evidenţiat o serie de realizări exemplare în întreaga lume.

A fost de asemenea destinat să încurajeze noi căi pentru dezvoltarea de standarde ISO care sa prevada încorporarea de noi tehnologii şi cele mai bune practici pentru construcţia şi exploatarea durabilă a clădirilor de viitor.

Cea de-a 3-a Adunare Generala a ISO a fost găzduita de către membrul local ISO, Autoritatea Emiratelor pentru Standardizare şi Metrologie (ESMA) si Ministrul Mediului şi Gospodăririi Apelor, dr. Bin Rashid Ahmad Fahad.

Background-ul sesiunii deschise ISO a fost ca durabilitatea la nivel global sa devina un imperativ în comerţul cu produse şi servicii. Standardele Internaţionale trebuie să furnizeze mijloacele prin care tehnologiile durabile şi cele mai bune practici pot fi diseminate şi puse în aplicare în mod eficient şi efectiv pe scară globală.

Standardele internaţionale, sprijinirea eficienţei energetice, performanta de mediu, de impact asupra mediului de construire sau efectul de sera al gazelor, furnizează o fundaţie pentru designeri, arhitecţi, ingineri, proprietarii, sefii de guverne şi alte autoritati să dezvolte şi să opereze cladiri durabile.
D-na Cox a arătat că, în ultimul deceniu, în oraşele şi comunităţile de oraşe din întreaga lume se recunoaste faptul că eficienta la scara larga, programele de conservare a energiei şi introducerea de noi surse de energii regenerabile, ajuta sa avem viziuni optimiste si frumoase asupra viitorului.
“Tehnologiile de energie regenerabila si alte programe de reducere a emisiilor de carbon sunt vizibile din ce in ce mai mult in ultimul timp ÅŸi prezinta o crestere la scară globală,” a spus ea.

“Standardele InternaÅ£ionale în arhitectură, construcÅ£ii ÅŸi inginerie, energii alternative si design peisagistic, nu trebuie sa fie intotdeauna prescriptive si ele trebuie sa ajute la dezvoltarea durabila.
Toate procesele precum: dezvoltarea globala, a patrimoniului, rezolvarea problemelor de durabilitate, echitate si responsabilitate sociala, identitatii culturale, rezistentei la dezastrele naturale, etc, trebuiesc sa fie luate in considerare pentru proiectarea si integrarea durabila a standardelor.

Discursul Mrs. Cox a fost urmata de două sesiuni de panou:
• Standarde pentru energie eficienta si cladiri „prietenoase” pentru mediu;
• Standarde de securitate, siguranţă şi accesibilitate a cladirilor

Prezentări pe aspecte legate de aceste teme au fost făcute de către eminenţi experţi din Franţa, Comisia Europeană, SUA, Emiratele Arabe Unite, Spania, Japonia şi Republica Coreea.

Tags: , ,