ISO organizeaza un atelier international despre apa

Scris de Advisor pe July 2nd, 2012 in Evenimente

Organizatia Internationala pentru Standardizare organizeaza un atelier international despre apa, accesul la apa si utilizarea apei

21 iunie 2012. Modul in care standardele ISO pot oferi solutii la provocarile globale ale apei reprezinta tema unui atelier care va avea loc pe 25 si 26 iulie 2012 in cadrul unei mari expozitii de sisteme si de dispozitive de epurare a apelor reziduale, Sewage Works Exhibition, unul dintre cele mai mari evenimente din lume pe aceasta tema, care are loc in in Kobe, Japonia.

Atelierul intitulat “Provocarile globale ale apei – Cum pot ajuta standardele ISO?” va creste nivelul de sensibilizare la standardizarea referitoare la apa si la potentialul acesteia de a difuza noi tehnologii, de a impartasi cunostinte si cele mai bune practici si de a promova solutiile necesare pe plan plan mondial.

In cadrul acestui atelier vor mai fi propuse si examinate si initiative de standardizare care se refera la provocarea mondiala pe care o reprezinta apa. De asemenea, vor mai fi abordate si unele activitati propuse pentru dezvoltarea unor noi standarde ISO in acest domeniu.

Evenimentul va acoperi urmatoarele teme:
• Tehnologii si servicii care indeplinesc nevoile fundamentale ale tratarii si salubrizarii apelor
• Exploatarea durabila a apei si comunitatile
• Gestionarea bunurilor, riscurilor si crizelor care au legatura cu apa.

Sewage Works Exhibition este un salon profesional unde sunt expuse cele mai noi produse, tehnologii si tendinte din aceasta industrie. Salonul reuneste parti interesate locale, regionale si mondiale care doresc sa infrunte impreuna provocarile actuale si sa transforme aceste probleme ale apei in prioritati politice. Peste 100 000 participanti din 30 tari sunt asteptati la evenimentul care va avea loc in Kobe, Japonia, in perioada 24-27 iulie 2012.

Kevin McKinley, secretarul-general adjunct ISO si unul dintre cei care vor tine cuvantari in cadrul atelierului, a comentat: “Standardele ISO sunt instrumente puternice in impartasirea solutiilor dovedite la nivel global in toate regiunile lumii. Ele ofera o tehnologii, terminologie si cele mai bune practici armonizate, astfel incat toate organizatiile sa poata sa gestioneze mai bine pretioasele resurse de apa, mai eficient si mai eficace. Standardele ISO joaca un rol primordial in promovarea accesului la apa potabila sigura si la salubrizarea de baza, ajutand la o guvernare imbunatatita la toate nivelurile – ceea ce este unul dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului definite de ONU, care recunoaste ca accesul la apa este un drept uman esential.”

Din cele peste 19100 standarde internationale publicate de Organizatia Internationala pentru Standardizare, peste 550 se refera in mod specific la apa. Ele abordeaza probleme ca managementul serviciilor asociate sistemelor de apa potabila si reziduala, aprovizionarea cu apa potabila in situatii de criza, irigatiile, calitatea si conservarea (de exemplu, hidrometria, metodele de esationare a calitatii, amprenta apei) si infrastructura (de exemplu, conductele de canalizare, supapele, contoarele de apa).

Expertii din comitetele ISO care dezvolta standarde pentru apa vor participa la diferite sesiuni si vor prezenta unele domenii inovatoare, cum ar fi reutilizarea apelor tratate din irigatii, amprenta apei si stabilirea de puncte de referinta pentru serviciile care au legatura cu apa.

Atelierul este organizat de ISO si facilitat de JISC (membrul ISO pentru Japonia). Pentru mai multe informatii, vizitati www.iso.org/isowaterworkshop2012.