Jubileu de argint al certificarii ISO 9001 pentru o companie din Irlanda

Scris de Advisor pe June 13th, 2012 in Stiri

4 iunie 2012. O companie din orasul Tullamore a primit elogii de la Organizatia Internationala pentru Standardizare la 25 de ani dupa ce a devenit prima companie irlandeza certificata ISO.

KMK Metals Recycling Ltd (www.kmk.ie) a fost infiintata in 1979 si are in prezent 50 de angajati.

De la lansarea sa in urma cu 25 de ani, peste 1 milion de companii din peste 178 de tari s-au certificat conform standardului recunoscut international pentru sistemele de management al calitatii, ISO 9001.

NSAI (Autoritatea Nationala a Standardelor din Irlanda) sarbatoreste in cadrul unui eveniment special cea de-a 25-a aniversare ISO, aducand un elogiu companiei KMK Metals Recycling Ltd, pe care o recunoaste ca fiind prima companie din Irlanda care a devenit certificata ISO 9001 in anul 1987.

In plus, peste 30 de alte companii irlandeze si multinationale cu sediul in Irlanda au fost si ele certificate conform unor standarde internationale ISO, in diverse sectoare indistriale care au inclus productia, tehnologia, transporturile si constructiile.

Kurt M Kyck, directorul general al companiei KMK Metals Recycling, a declarat despre importanta detinerii certificarilor ISO: “Licenta de gestionare a deseurilor pe care o detinem impune ca KMK sa functioneze in conformitate cu un sistem de management al mediului (SMM). A avea un SMM certificat de NSAI ii da asigurari Agentiei de Protectie a Mediului (EPA), ca si celorlalti, ca sistemul este mentinut activ si ca este auditat de un organism extern cu reputatie.”

“Formularele de licitatie si de audit ale KMK includ aproape intotdeauna o sectiune despre standardele la care adera compania, deci, fara indoiala, standardele sunt esentiale pentru obtinerea de contracte si pentru pastrarea afacerii,” a mai spus M Kyck. (www.offalyexpress.ie)