Certificare ISO 13485 obtinuta de Pride Manufacturing

Scris de Advisor pe August 30th, 2011 in Stiri

26 august 2011. Pride Manufacturing Co. Inc. spune despre sine ca este singurul atelier de instrumente si matrice din regiune care poseda o certificare ISO 13485 internationala pentru a fabrica componente pentru dispozitivele medicale.

Compania din Liberty a primit o certificare speciala, numita ISO 13485:2003, iar acum aplica o strategie de marketing in directia companiilor din domeniul medical care au nevoie de componente pentru echipamentul pe care il dezvolta sau il produc.

“Este un aspect care valideaza eforturile noastre,” a spus Tom Goodpasture, presedintele consiliului de administratie al Pride Manufacturing. “Fara el, este ca si cum i-ai spune cuiva ca vrei sa fii sofer profesionist fara a avea carnet de conducere.”

Nathan Goodpasture, director de dezvoltare a afacerii, a spus ca Pride este singurul atelier cu acest tip de certificare medicala de la Wichita la Kansas City, pana la Minneapolis si Chicago. El spera ca unicitatea certificarii lor in aceasta zona biostiintifica le va aduce o rasplata pe masura.

“Daca exista vreo companie de dispozitive medicale aici, in Kansas City, care sa fi avut nevoie de servicii ca cele oferite de noi, ar fi cautat in alta parte,” a spus Nathan Goodpasture. “Este important pentru noi sa anuntam lumea ca exista o infrastructura chiar aici, in Kansas City, pentru construirea dispozitivelor medicale. Cand cineva ar privi Kansas City ca pe un loc unde sa isi mute compania biostiintifica, daca nu ar vedea infrastructura, nu ar mai veni deloc.”

El a spus ca numerosi clienti nu doresc sa foloseasca camere cu atmosfera controlata atunci cand nu este necesar. Pride a fost capabila sa ofere reduceri cu pana la 40 de procente in comparatie cu alte ateliere folosite de clientii sai.

Michael Hudson, presedintele National Tooling and Machining Association din Kansas City, a spus ca certificarea ii va permite companiei Pride sa isi gaseasca propria nisa.

“Atelierele care nu isi cauta o nisa sunt acelea care renunta sa mai lupte,” a spus Hudson, care este presedinte si al Heartland Fabrication & Machine Inc. in Independence. “Zilele in care clientii producatori veneau sa ne ceara 500 de piese pe luna s-au terminat. Multe ateliere obisnuiau sa functioneze in acest fel prin Kansas City. Insa clientii si-au externalizat tot mai mult afacerile in China.”

Pride, care are o nisa si in industria de ulei si gaze, nu este o companie incepatoare cand vine vorba despre a lucra pentru industria medicala. De exemplu, numai anul trecut ea a fabricat peste un milion de bisturie chirurgicale.

Insa certificarea medicala ISO 13485 ii permite companiei sa efectueze sarcini care implica unele componenete mai importante, pe care Administratia Alimentelor si Medicamentelor le monitorizeaza intens.
Tom Goodpasture a declarat ca Pride a inceput sa produca piese pentru masinile care distrug deseurile medicale.

“Toate deseurile care provin din spitale constituie o mare problema,” a precizat el. “Se incearca reducerea lor la o cantitate de praf care poate fi, pur si simplu, aruncata. O mare parte a acestor lucruri sunt fabricate in America, dar vandute Frantei, deoarece francezii sunt putin inaintea noastra din acest punct de vedere.”

Curt Lopez, un manager de program al firmei de consultanta nonprofit Missouri Enterprise, a fost de parere ca detinerea acestei certificari medicale pozitioneaza Pride Manufacturing cu mult in fata concurentei, deoarece este nevoie de cel putin un an de zile pentru a primi o asemenea distinctie.

“Acum Pride poate sa declare ca sunt specializati in acest domeniu medical si ca au ales in mod voluntar sa se certifice, ceea ce nu este atat de usor de infaptuit,” a spus Lopez. “Aceasta le arata clientilor ca Pride si-a luat cu adevarat un angajament fata de acest gen de activitate.” Pentru mai multe informatii, vizitati www.pridemfgkc.com.