Certificatul ISO 17025 pentru laboratoarele de incercari

Scris de Advisor pe June 28th, 2011 in Stiri

Directia de supraveghere a medicamentelor si laboratoarele de cercetare din Siria primesc certificatul ISO 17025

22 iunie 2011.Damasc, Siria. Directia de supraveghere a medicamentelor si laboratoarele de cercetare din cadrul Ministerului Sanatatii au primit certificatul international ISO 17025 (acreditare de laboratoare) din partea Consiliului German de Acreditare (German Accreditation Council – GAC).

Directia a fost acreditata in ceea ce priveste analizele fizice si chimice si mecanismul aplicat la materialele preliminare, ca si compusii farmaceutici gata pentru utilizare, dupa ce a indeplinit standardele Asociatiei Germane de Acreditare.

“Castigarea certificatului international ISO 17025 a constituit un impuls pentru toti cei care lucreaza in sectorul national al medicamentelor – in general -, ca si pentru laboratoarele de supraveghere a medicamentelor – in special – de a munci mai mult pentru a pastra nivelul de performanta si realizarile stiintifice castigate de medicamentele din tara,” a declarat ministrul sanatatii, dl Wael Halqi.

El a adaugat ca astfel de realizari vor ajuta la deschiderea de noi piete pentru medicamentele siriene, constituind un plus de reputatie, dat fiind faptul ca in prezent sunt importate medicamente din 55 de tari din intreaga lume.

Dl Habib Abboud, directorul care conduce laboratoarele de cercetare, a scos in evidenta faptul ca pregatirea pentru acreditare a inceput in urma cu trei ani, in cadul proiectului de dezvoltare a infrastructurii eficientei in Siria.

El a notat si faptul ca certificatul de acreditare a fost decernat Directiei in urma unei examinari efectuate de Asociatia Germana de Acreditare asupra muncii de supraveghere a medicamentelor si de cercetare de laborator. Tot dl Abboud a atras atentia ca prezentul certificat ISO 17025 este valabil pana in luna aprilie 2016.

sursa: www.sana.sy