O femeie, 6 roluri ISO – Mojdeh Tabari (Iran)

Scris de Advisor pe March 13th, 2011 in Articole

Secretara a trei comitete tehnice, coordonator a trei grupuri de lucru ISO.
Activeaza la nivelul organizatiei care reprezinta Iranul in cadrul ISO

La inceput, implicarea in standardizare nu a fost simpla. Au fost o multime de obstacole neprevazute, care au necesitat o cantitate imensa de munca si efort.

Dar a meritat, pentru emanciparea si experienta dobandita in cadrul gestionarii standardizarii la nivel international, dar si pentru posibilitatea de a face o diferenta in domenii de importanta pentru femei, spune Mojdeh Tabari intr-un interviu acordat special pentru ISO si publicat pe site-ul organizatiei.

Ma refer la stabilirea comitetului tehnic ISO privind produsele cosmetice.

Aceste produse au fost in mod traditional folosite de femei, desi multe sunt, de asemenea, utilizate de catre barbati si copii.

Cosmeticele sunt aplicate direct pe piele si pot avea multe reactii adverse daca nu indeplinesc cele mai inalte standarde.

Standardele ISO dezvoltate de catre aceasta comisie sunt utilizate de catre industrie pentru a asigura siguranta si calitatea acestor produse.

Pot spune cu mandrie ca, in calitate de femeie, am propus si am contribuit la crearea acestui comitet tehnic, gestionand cu succes secretariatul acestuia, conducand proiecte de standardizare si promovand reactivarea a doua comisii ISO care au fost in stand-by pentru mai mult de 10 de ani.

Am invatat multe cu ocazia acestor experiente si ma simt destul de confortabil in procesul de standardizare si de gestionare a standardelor la nivel international.

Cred ca implicarea cu succes a femeilor in managementul proiectelor si in cadrul secretariatelor ISO permite dezvoltarea increderii in fortele proprii. Sper ca experienta mea va incuraja alte femei care, de asemenea, doresc sa faca o contributie importanta prin cresterea participarii acestora la procesul de standardizare.

Sunt mandra ca in Iran, mai multe femei participa la elaborarea standardelor nationale si internationale prin intermediul Institutului Iranian de Standarde si Cercetare Industriala – Institute of Standards and Industrial Research of Iran (ISIRI).

Mesajul meu pentru femei: munciti din greu, nu va fie teama de obstacole si probleme. Fiti increzatoare si aveti incredere in capacitatile dumneavoastra. Implicati-va! (sursa: Organizatia Internationala pentru Standardizare, www.iso.org)