Standarde ISO pentru serviciile postale

Scris de Advisor pe December 14th, 2008 in Evenimente, Standarde

ISO si Uniunea Postala Universala isi intensifica cooperarea in dezvoltarea standardelor pentru serviciile postale

Secretarul General al ISO, Alan Bryden şi directorul general al UPU, Edouard Dayan, au semnat un memorandum pentru consolidarea parteneriatului între cele două organizaţii.

ISO şi Uniunea Poştală Universală (UPU) au fost de acord să intensifice nivelul de cooperare în dezvoltarea standardelor internaţionale pentru serviciile poştale. Secretarul General al ISO, Alan Bryden şi Director General al UPU, Edouard Dayan au semnat un memorandum de înţelegere (MoU) in Berna, Elveţia, pe 30 ianuarie 2008 pentru a formaliza parteneriatul.

ISO şi UPU erau deja intr-o colaborare de lungă durată. UPU are legătură cu cinci dintre comitetele tehnice ISO care dezvolta standarde cu relevanta in serviciile poştale de livrare, ambalare, prelucrare a informaţiilor, schimb electronic de date (EDI), identificare a frecvenţei radio (RFID), codificare.
Alan Bryden a spus: “globalizarea şi liberalizarea comerţului, sprijinite de lanţurile globale de distribuţie şi de dezvoltarea internetului, duc la o schimbare in serviciile poştale din întreaga lume. Standardele internaţionale sunt chei pentru a asigura inter-operabilitatea, prelucrarea şi distribuţia datelor a produselor si serviciilor.

“MOU între UPU şi ISO, o urmare a recentei conferinte de strateagie a UPU din Dubai, ne asigura că serviciile poştale vor beneficia de standarde relevante la nivel global si de cea mai bună utilizare a expertizei specifice disponibile în UPU şi a platformei multi-sectoriale si multilaterale a ISO.
“Coerenţa şi sinergia standardelor de calitate, securitatii şi managementului de mediu, precum şi tehnologiile de informaţii, RFID şi evaluarea conformitatii, vor fi monitorizate atent şi promovate prin punerea în aplicare a MoU, care constituie o alta ilustrare pozitiva a colaborării între reteaua ONU si sistemul ISO. ”

Pentru UPU, Edouard Dayan a subliniat, “UPU gestionează o reţea tri-dimensională: fizica, electronica şi financiara. Am dezvoltat deja multe standarde pentru prelucrarea corespondentei fizice. Acum trebuie să ne concentram asupra standardelor pentru serviciile electronice şi financiare . Acordul de cooperare cu ISO este destinat doar acestui scop.

Ca urmare a faptului ca operatorii postali si-au diversificat activitatea prin e-comert si servicii de logistica si financiare, ei trebuie sa opereze intr-un mediu standardizat.
În calitate de organizatie de standrade în sine, UPU a dezvoltat deja aproape 100 de standarde tehnice pentru sectorul poştal. Acordul cu ISO permite ca UPU sa se poziţioneze mai bine si il ajuta sa pregateasca şi sa disemineze mai bine standardele postale, în special serviciile financiare şi electronice, care sunt recunoscute internaţional, nu numai de către experţi poştali, dar şi de catre experţi din alte sectoare de activitate.

Urmand MoU, cele două organizaţii sunt pentru a înfiinţa un comitet de contact de şase funcţionari care răspund de punerea în aplicare a dispozitiilor acordului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tags: , , , ,