Premiul ISO 2011 pentru educatia in domeniul standardizarii

Scris de Advisor pe January 25th, 2011 in Stiri

Premiul ISO 2011 pentru educatia superioara in domeniul standardizarii

Premiul este in conformitate cu Planul strategic ISO 2011-2015, care subliniaza necesitatea unei actiuni de consolidare a cooperarii cu institutiile de invatamant, prin dezvoltarea de programe educationale axate pe standardizare si prin implicarea mediului academic in procesul de elaborare a standardelor.

Standardele internationale permit raspandirea si schimbul de informatii si tehnologii in intreaga lume, alaturi de bunele practici in organizare si afaceri.

Exista o tendinta de crestere a nevoii de standarde, ca urmare a procesului de globalizare a comertului dar si a altor provocari care capata dimensiuni planetare, cum ar fi protectia mediului, masurile de raspuns la schimbarile climatice, aprovizionarea cu energie si apa, provocarile legate de securitate si sanatate.

Multe universitati si alte institutii de invatamant superior au inceput procesul de familiarizare al studentilor cu standardizarea.

ISO doreste sa sprijine eforturile lor si sa incurajeze impartasirea cunostintelor, a experientei si expertizei dobandite cu alte institutii de invatamant.

In plus, activitatile educationale si cercetarea sunt adesea legate intre ele, ISO manifestandu-si dorinta de a promova realizarea de studii si anchete cu privire la beneficiile macro si micro-economice ale procesului de standardizare.

Castigatorii ultimilor doua premii acordate au fost universitati din China si din Olanda. (Organizatia Internationala pentru Standardizare)