Necesitatea sporirii cooperarii internationale ISO pt. eficientizarea utilizarii energiei

Scris de Advisor pe August 23rd, 2009 in Stiri

AIE şi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCDE) anticipeaza ca cererea de energie globala va creste cu 45% intre momentul actual si 2030 daca nu se iau masuri concrete.
cooperare-energie-isoPieter Boot, director al direcÅ£iei de politici energetice durabile ÅŸi tehnologie din cadrul AIE a declarat: “EficienÅ£a energetică este langa noi, dar nu este uÅŸor de văzut.

Cu toate acestea, o dată stabilite sistemele de masurare, este posibila vizualizarea concreta a utilizarii eficiente a energiei. Comensurarea eficientei utilizarii energiei este primul pas in a-i oferi o valoare comerciala, dar acest aspect este doar partial complet. Standardele tehnice permit eficientei sa fie definita, masurata si evaluata. Acestea sunt fundamentele tuturor politicilor de reducere a consumului energetic.

Secretarul general ISO , Rob Steele, a accentuat importanÅ£a standardizării pentru eficienÅ£a energetică: “Tendintele actuale in ceea ce priveste cresterea consumului energetic dau sens urgentarii acestor masuri.

Trebuie sa actionam acum cu solutiile existente care trebuie aplicate si standardele internationale sunt o parte a solutiei. ISO, IEC şi Asociatia Internaţionala a Telecomunicaţiilor (UIT) detin standarde care ofera definirea performantelor in domeniu, metode de complementare a managementului sistemelor specifice, ghiduri de proiectare si interoperatibilitate, cunostinte si tehnologii de ultima generatie recunoscute de experti la nivel mondial.”

Referindu-se la eveniment, secretarul general CIE & CEO, Aharon Amit a spus: “CIE are o lunga experienta de lucru cu privire la standardele de eficienta energetica. Avem nevoie sa fim capabili de a genera, transmite si distribui mai mult de energie electrică, cu impact asupra mediului cat mai redus. Åži e nevoie sa utilizam energia electrica mai inteligent.

In timp ce CIE continua sa emita standarde legate de actualele tehnologii, incluzand eficientizarea utilizarii energiei pentru uz industrial si casnic, organizatia continua sa lucreze si in domenii noi incluzand transmiterea energiei prin tensiune ultra inalta si prin intermediul relelelor integrate inteligente de transport, concomitent cu focalizarea pe maximizarea potentialului energiilor reutilizabile.”

Tags: